Varden

Takker av i First House

Skiensmann­en Bjørn Richard Johansen startet konsulents­elskapet First House i 2009. Nå skifter han beite, og går til eiendomsbr­ansjen.

- Tom Erik Thorsen tom.erik.thorsen@varden.no

Dagens Næringsliv meldte før helga at Bjørn Richard Johansen skal bli sjef i et nytt eiendomsse­lskap.

Til eiendom

– Jeg fortsetter som assosiert partner i First House og skal holde i noen prosjekter som rådgiver. Men fra nyttår går jeg inn i en ny rolle som daglig leder i et nytt eiendomsse­lskap under etablering med solide og erfarne eiere. Selskapet vil ha fokus på å skape gode og tilrettela­gte boliger, boformer og tjenester for blant annet eldre og omsorgsmar­kedet. Ut over det, vil jeg i årene fremover kunne påta meg noen styreverv i næringsliv­et, skriver Johansen i en e-post til DN.

Johansen er vokst opp på Borgestad i Skien, og har bakgrunn fra Unge Høyre og Høyre, NRK, Burson-Marsteller, Hakon Gruppen, Glitnir og BNbank. I 2008 og 2009 ledet han Islands kriseenhet.

– Planlagt lenge

2. juledag 2008, på hytta i Rauland, laget Bjørn Richard Johansen det han omtaler som en masterplan for å opprette et konsulents­elskap i «high end»markedet. Selskapet skulle bli First House.

De siste par årene har selskapet vært høyprofile­rt i Telemark for deres «Invest in Telemark»-prosjekt med Telemark fylkeskomm­une og Innovasjon Norge.

Johansen har vært partner og en noe tilbaketru­kket rolle i selskapet. Nå trer han altså ut, men ikke helt.

– Dette har vært godt planlagt lenge, så der er ingen dramatikk i dette. Bjørn Richard har gjort en svært god jobb med First House helt fra starten, så fra nyttår går han over som assosiert partner i en friere rolle, sier administre­rende direktør i First House, Per Høiby til DN.

 ?? FOTO: JOAKIM S. ENGER ?? GIR GIR SEG: SEG: Bjørn Richard Johansen (i midten) gir seg i First House. Her med Morten Andreas Meyer og Beate Nossum.
FOTO: JOAKIM S. ENGER GIR GIR SEG: SEG: Bjørn Richard Johansen (i midten) gir seg i First House. Her med Morten Andreas Meyer og Beate Nossum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway