Varden

Ga bort lekene sine

Innen julaften har 50 familier i Telemark fått besøk av Omvendt Julenisse.

-

VIL HJELPE:

SKIEN Omvendt Julenisse har i hele desember samlet inn julegaver og mat til familier som trenger det her i Telemark.

Snart skal alt kjøres ut til 50 familier som alle har behov for litt ekstra til jul. Lørdag ettermidda­g var det innsamling på Kjørbekkhø­gda skole i Skien.

Matkasser

– Vi har rydda hjemme og har funnet fram noen ting som vi ikke trenger mer. Det er bedre at noen får glede av de enn at de bare ligger der, sier Linnea Eliassen Stål (9), Theo Utbøen Marklund (7) og Leah Utbøen Marklund (10).

De hadde med seg filmer, biler, og andre leker, som de leverte fra seg på lageret til Omvendt Julenisse på Kjørbekkhø­gda. Der var et stort rom var smekkfullt av leker, bøker, filmer og sportsutst­yr.

Snart ligger dette innpakket under juletrær i Telemark. Målet til Omvendt Julenisse er at hvert barn skal få oppfylt et av gaveønsken­e sine på julaften.

Flere gaver til hver

– Vi gjør så godt vi kan for å oppfylle ønskene. Hvert barn

FRIVILLIGE:

får flere gaver, og hver familie får flere kasser med mat, sier Egil Holte, som er en av de frivillige i Omvendt Julenisse.

Ingen av de frivillige får betalt for innsatsen, alt går ut til de som trenger det mest.

Omvendt Julenisse har utplassert handlevogn­er i en rekke matbutikke­r i tillegg til gaveinnlev­eringen. Der kan kunder kjøpe og legge matvarer som siden blir pakket ned i kasser.

Spesiell opplevelse

– Hver familie får tre-fire matkasse. Her er det alt fra ribbe, pinnekjøtt eller kalkun til godteri, tørrvarer og husholdnin­gsartikler, forteller Holte.

Han forteller at det er en spesiell opplevelse å kjøre ut gaver og matkasser nå i førjulstid­a.

– Vi får se på nært hold at det er store forskjelle­r her i fylket. Folk blir glade, men noen synes situasjone­n er vanskelig å takle. Flere sender meldinger i etterkant og forteller at de ble helt overveldet, forteller han.

Lokal støtte

En rekke lokale bedrifter, foreninger og lag har støttet Omvendt Julenisse.

– Vi vil gjerne takke alle for gavmildhet­en. Det er utrolig flott gjort, sier Holte.

Omvendt Julenisse ble startet av Runar Abrahamsen i 2012.

Lise Valbø Rønningen

 ?? FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN ?? Leah Utbøen Marklund (10), Theo Utbøen Marklund (7) og Linnea Eliassen Stål (9) ga bort filmer og leker til Omvendt Julenisse.
FOTO: LISE VALBØ RØNNINGEN Leah Utbøen Marklund (10), Theo Utbøen Marklund (7) og Linnea Eliassen Stål (9) ga bort filmer og leker til Omvendt Julenisse.
 ?? ?? Emil Sølyst og Egil Holte er frivillige.
Emil Sølyst og Egil Holte er frivillige.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway