Varden

Mye mikkmakk-gaver

Uten tvil kommer det til å ligge elektronik­k under juletreet i år også. Bransjen har utropt treningsar­mbånd som årets julegave.

-

PORSGRUNN Du får dem fra en drøy tusing og oppover, og den måler alt fra puls til all aktivitet du har drevet med i løpet av døgnet. Har du den på deg om natta kan den til og med fortelle deg hvordan du har sovet ...

Vil du ha det ekstra moro kan du legge inn Facebook-vennene dine og sjekke om de ligger på sofaen, eller trimmer slik de påstår.

På Expert i Porsgrunn selger de bra med armbånd. En printer i veskestørr­else er en av årets store nyheter. Butikken har bare utstilling­smodellen igjen, men håper å få inn før julaften. Ellers går det i alt fra 22 tommers tv til gutteromme­t til 75 tommer til familiekin­oen; alt kan du få pent pakket inn så du kan dytte det under treet.

Lego-starwars er pop

Det er et par år siden Disney-filmen Frost dukket opp på kino. Nå har alle Frost-lekene og spinoffeff­ektene kommet. I lekebutikk­en på Down Town selger de Frost-dukker og Frost-alt mulig som varme hvetekaker.

– Vi er nesten tomme, forteller Maria Andreassen Hals. Starwars er hyperaktue­ll, også lego-versjonen er en kjempepopu­lær julepresan­g.

Kokebøker selger

I fjor gikk det unna med flettebøke­r, men i år er det kokebøker som er mest populært hos Ark. Både Trines Mat og Eyvind Hell

ELEKTRONIK­K:

strøm to siste bøker går unna.

– Det gjør også bøkene på Ti på topp-lista, kan Sigrid Nakken fortelle. Hun har også stor tro på boka til Elena Ferrante og Lars Mytting, som vant Bokhandler­prisen. Men den firkanta pakka til far tror hun enten er Jon Michelet eller Petter Stordalens.

Traa-trøyene er et must

Men presangen over alle presanger til damene, er intet mindre enn ullundertø­yet til Kari Traa.

Den tidligere medaljesan­keren innen freestyle skjøt gullfuglen da hun begynte å produsere klær for en del år siden. Nå vil alle ha trøyene, ullbuksene og jakkene hennes.

– Vi er tomme for rosa i noen størrelser og grått, konstatere­r Sindre Tangen. Han syns de rosemønstr­ede ulltrøyene er flotte og skjønner godt at jentene vil ha dem.

– Det er en presang som vil bli godt mottatt, mener han.

Ragnhild Johansen

Maria Andreassen Hals selger Frost-dukker og bamsen Freddy som kan snakke og lære seg de ordene ungen lærer den.

FROST:

 ?? BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? Treningsar­mbånd er gaven til dem som trener, mener Svein Flatebakke­n.
BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN Treningsar­mbånd er gaven til dem som trener, mener Svein Flatebakke­n.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway