Varden

Samlet inn én million

I løpet av en 48 timer lang maratonsen­ding fikk YouTubestj­ernene «Prebz og Dennis» seerne til å donere over én million kroner til Kreftforen­ingen.

-

POPULÆRE:

BAMBLE Dette var tredje året på rad at Preben Fjell (Prebz) og Dennis Vareide (Dennis), med venner, arrangerte «Prebz og Dennis mot kreft». De foregående årene har de sendt 12 timer i strekk og samlet inn flere hundre tusen kroner til kreftsaken.

Denne helgen firedoblet de sendetiden, og etter den 48 timer lange maratonsen­dingen kunne de søndag ettermidda­g konstatere at de hadde knust alle innsamling­srekorder.

Godt over én million innsamlede kroner viste tallet på skjermen. Penger donert av de over 100.000 seerne de hadde i løpet av sendingen.

– Vi er stolte

– Vi er kjempeforn­øyde og stolte over denne aksjonen. Det er utrolig hvordan folk har gitt penger, sier Dennis Vareide til Varden.

– Hadde dere forventet at folk ville donere så mye som én million kroner til kreftsaken?

– Nei vi hadde et uttalt mål om å slå de 300.000 fra i fjor. Og et internt mål om 500.000 kroner. Men én million kroner er jo helt utrolig, sier Vareide.

Han sier at alle som har bidratt i aksjonen har et personlig forhold til kreftsaken da familiemed­lemmer har blitt rammet.

– Da vi startet opp med innsamling var vi ikke i tvil om hva vi ville støtte. Det er en viktig sak for oss, og vi er bare glade for å kunne bidra med det vi kan, sier Vareide.

Jubel hos Kreftforen­ingen

Hos Kreftforen­ingen jubler de over rekordsumm­en.

– Det er helt utrolig hva de får til. Vi er utrolig takknemlig­e for at de gjør dette. Og én million kroner er en enorm sum. Vi må takke både «Prebz og Dennis» og alle som har bidratt med penger, sier pressesjef Erik Vigander.

Martin Øyvang

 ?? FOTO: BIRTE ULVESETH ?? Preben Fjell (t.h.) og Ruben Vareide utgjør YouTube-duoen «Prebz og Dennis». I helgen samlet de 100.000 seere foran pc-skjermene i løpet av den to døgn lange maratonsen­dingen «Prebz og Dennis mot kreft». Result fra innsamling­saksjonen var at seerne donerte over én million kroner. Et beløp som blir sendt i sin helhet til Kreftforen­ingen.
FOTO: BIRTE ULVESETH Preben Fjell (t.h.) og Ruben Vareide utgjør YouTube-duoen «Prebz og Dennis». I helgen samlet de 100.000 seere foran pc-skjermene i løpet av den to døgn lange maratonsen­dingen «Prebz og Dennis mot kreft». Result fra innsamling­saksjonen var at seerne donerte over én million kroner. Et beløp som blir sendt i sin helhet til Kreftforen­ingen.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway