Varden

Nora Mørk: – Ingen tvil

Kari Aalvik Grimsbø knuste Tess Wester fullstendi­g i keeperduel­len. VMfinalen ble et vilt norsk show på vei mot 31-23-seier.

-

Nora Mørk fikk plass VMs stjernelag, og bidro sterkt til det norske VM-gullet mot Nederland. 24-åringen mener de norske jentene satte skapet på plass.

HERNING – I dag går vi utpå og viser hvem som er best. Jeg synes vi fortjente seieren. Vi har hatt den tøffeste pulja i mesterskap­et, og møtt de tøffeste motstander­ne. Det var ingen tvil om hvem som skulle ta gullet, sa Mørk til NTB etter finalen.

– Nederland ledet 1-0, men så er det vel takk og farvel, fortsatte storskytte­ren, og skryter blant annet av innsatsen til keeper Kari Aalvik Grimsbø.

– Kari står utrolig bra. Hun kjenner mange av de nederlands­ke spillerne bra fordi hun har spilt i Danmark, og det er tydelig. I dag er hun bedre enn Nederlands keeper, sa Mørk.

Om åtte måneder er det tid for OL i Rio de Janeiro. Det vil hun ikke tenke for mye på akkurat nå.

– Akkurat nå er det ganske lenge til. Det at vi er kvalifiser­t allerede er fortjent. Nå skal den kvelden her nytes.

Kari Aalvik Grimsbø kunne slippe jubelen løs etter å ha vunnet keeperduel­len og VM-finalen med Norge.

JUBLET:

HERNING Det sto hele 20-9 ved pause. Med tolv redninger på de 17 første skuddene, var Grimsbø tilbake på sitt aller mest fenomenale. Det skjedde da det gjaldt som mest og etter et VM der de norske keeperne ikke hadde prestert topp.

Og hun fortsatte med superspill­et utover i kampen.

– Kari viste vei og gjorde noen fantastisk­e redninger. Etter hvert hang resten av gjengen seg på, sa landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n til NTB etter kampen.

Han var rørt over det jentene hans hadde prestert.

– Det har vært en fantastisk reise. Det er bare det å si. Det har vært krevende, men utrolig gøy, sa han.

Skyt av verdens beste

Mange lot seg imponere av Kari Aalvik Grimsbø i Herning. På tribunen satt verdens beste herrespill­er og nøt spillet.

– Jeg er imponert over Norge. De spiller hurtig, har få feil, meget godt forsvar og en super keeper. Jeg koste meg på tribunen, sier Nikola Karabatic til NTB.

– Jeg følte meg ikke trygg før i

VERDENS BESTE JENTER:

de siste minuttene av kampene. Vi visste hele tiden at vi møtte kvalitetss­pillere, sa Kari Aalvik Grimsbø, som virkelig fikk vist at det var riktig å satse på henne i dette mesterskap­et.

Forruten henne, spilte Camilla Herrem en strålende kamp og fullførte sitt beste mesterskap noen gang.

Hardt

Et knalltøft norsk forsvarssp­ill og mange intelligen­te avslutning­er ga 9-4 og kontroll på VM-finalen allerede fra start. Det ble bedre og bedre for hvert minutt som gikk.

En noe nær perfekt håndballom­gang av Norge? Absolutt.

Om bare åtte måneder smeller det igjen. Skulle Norge også vinne Rio de Janeiro- OL, vil laget sitte på alle de tre håndballti­tlene samtidig.

Det har Norge gjort en gang før (2010-12). Bare Danmark (199697) er i samme kategori.

Presidente­n i Det internasjo­nale håndballfo­rbundet (IHF), Hassan Moustafa, var begeistret etter å ha sett søndagens finale.

– Den beste kampen i VM. Norge har dominert kvinne håndballen i hvor mange år. Det er vakkert å se på, som en søt

 ?? ?? Norge lekte seg til tider med Nederland i finalen
Norge lekte seg til tider med Nederland i finalen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway