Varden

«Heimelaga» fyller kirken i Kroken

Julesanger­ne som møter hverandre til jul i heimbygda hvert år, slo søndag til med to proffe julekonser­ter i Kroken kirke. I kveld er det to konserter til.

-

De har ikke noe gruppenavn, annet enn at de hevder at det de gjør er «heimelaga». Dette er en familie- og vennegjeng med utgangspun­kt i Kroken og nabobygda Sannidal. De har fått sangtradis­jonen inn fra barnsben av og det de gjør, høres absolutt ikke «heimelaga» ut.

– Korsang var det einaste alternativ­et i oppveksen i Kroken hvis du ville gjøre noe med mening i, har lederen Rolf T. Øygarden røpet. Mange års førjulsøve­lser og konserter har dessuten gitt solide musikalske resultater.

Det er mange Øygarden i det lille koret: Helene Øygarden Tregde, Jenny Øygarden, Tone Sandberg, Rolf T. Øygarden, Glenn Øygarden og Bård Øygarden som er kapellmest­er og spiller gitar. I tillegg Hilde Bærstad og Janne Windegaard. Espen Gjelstad Gundersen er kjent fra Skien og fra den musikalske oppstarten av Drangedals nye kulturhus Tokestua. Bård spiller gitar, Espen på tangenter og i tillegg er Brede Iversen ny på bass. Jan Solum på trommer er med «fra gammelt av».

Strømmer til

Allerede ved første konserten er det klart at årets fire konserter er utsolgt. Publikum bidrar også etter konserten med kollekt til Frelsesarm­eens julegryte. Sist nådde det 90.000 kr og i år blir beløpet kanskje sekssifret. Hele overskudde­t går til Frelsesarm­een i Kragerø og Grenland.

Folk strømmer til. Ikke bare fra Kroken og nabobygden­e, men utflyttede drangedøle­r og sannidøler bruker heimelaga konsert med gløgg og pepperkake­r i fakkellys på kirkebakke­n til å ha egne «slektsstev­ner».

De kommer fra hovedstade­n og fra Sørlandet for å høre kjente og kjære sanger i heimbygda

VAKKER STEMNING:

Glenn Øygarden når de stolre høyder i «O helga natt». Det er fast sluttnumme­r på julesang-konserten i Kroken kirke.

O HELGA NATT:

og treffe kjentfolk samtidig.

Variert og swingende

Årets konsert er satt sammen til et variert og swingende repertoar som spenner fra «Bjelleklan­g» til «O helga natt» og lar de enkelte sangerne vise hva de kan, både som solister, i duetter og som et samsunget lite kor som ikke er redde for å vise at de liker å synge. Humøret smitter på publikum, som flere ganger kaster seg inn med rytmisk appaus på gospelmané­r. Noe gospel er det også i konserten, såpass at bassisten

NYE I BANDET:

får leke litt, og elpianoet ringler av og til som lette snøkrystal­ler over musikken.

Om det er salmer, julesanger, drøm om julebokk og ledestjern­e, så er det også rocka bidrag, som «He came down to my level». Og etter «Hail holy Queen» kommer «O helga natt», der Glenn Øygarden som solist når sine store høyder.

Jula er dermed sunget inn!

Thorsen

 ?? ALLE FOTO: ASLAK THORSEN ?? De «heimelaga» julesanger­ne skaper vakker julestemni­ng i Kroken kirke. Nye konserter i kveld.
ALLE FOTO: ASLAK THORSEN De «heimelaga» julesanger­ne skaper vakker julestemni­ng i Kroken kirke. Nye konserter i kveld.
 ?? ?? Jan Solum på trommer er med fra før, men Espen Gjelstad Gundersen på tangenter og Brede Iversen på bass er nye i bandet.
Jan Solum på trommer er med fra før, men Espen Gjelstad Gundersen på tangenter og Brede Iversen på bass er nye i bandet.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway