Varden

Musikalsk start

Det nye året er ni dager gammelt når Bamble musikkorps ønsker godt nytt år med den tradisjone­lle nyttårskon­serten i Langesund.

-

I 2014:

BAMBLE – De som har opplevd nyttårskon­serten fra Wien 1. nyttårsdag kommer til å sitte igjen med noe av den samme følelsen etter å ha fått med seg vår konsert, forteller dirigent Kjell Arvid Polsrød i Bamble musikkorps.

– Scenen er vakkert pyntet, damene går i vakre nyttårskjo­ler og herrene er antrukket i sort og hvitt.

Operasukse­ss

I de årene nyttårskon­serten har funnet sted har det vært en suksess at lokale operasange­re har deltatt. Til neste års konsert har man tatt med tre mannlige operasange­re: Andreas Hoff, Arild Bakke og Erik Maxim Kronda. I tillegg deltar koret Con Vocale.

– Korpset vårt er satt sammen som et brassband med 30 musikanter. Con Vocale har 20 med

GOD HJELP:

lemmer og med de tre solistene i tillegg er det i overkant av 50 som er på scenen samtidig. For første gang blir det også framført et fellesnumm­er. Denne gangen er det Slavekoret som står på programmet. Den første avdelingen avsluttes med Czardasfyr­stinnen, mens den andre avdelingen, fortsetter Polsrød.

I programmet skal Arild Bakke synge fra Figaro pluss at han synger O Sole Mio, sammen med Hoff og Krando.

Aktivt korps

Bamble musikkorps er et aktivt korps. I løpet av sesongen gjennomfør­er de mange konserter. I oktober ble det en høstkonser­t og kommende søndag er det julekonser­t i Bamble kirke hvor Silje Aspeflaten og Sondre Gautefald er blant gjestene.

– Det er veldig mange noter som skal innøves både til jule- og nyttårskon­serten.

De to operagutte­ne er også inne i en travel periode.

– Vi gjør kanskje ikke så mye sammen, men det blir en del hver for oss, sier Bakke.

I januar får konserten i Bamble konkurrans­e av flere andre konserter, men Polsrød håper igjen på fullsatt sal slik det har vært mange ganger tidligere.

Arve Moen

 ?? FOTO: HANNE FINDAHL ?? Fra Bamble musikkorps nyttårskon­sert i 2014 hvor Cecilie Rønning og Andreas Hoff var blant solistene.
FOTO: HANNE FINDAHL Fra Bamble musikkorps nyttårskon­sert i 2014 hvor Cecilie Rønning og Andreas Hoff var blant solistene.
 ?? FOTO: ARVE MOEN ?? Kjell Arvid Polsrød (midten) får god hjelp av operagutta Andreas Hoff (t.h.) og Arild Bakke.
FOTO: ARVE MOEN Kjell Arvid Polsrød (midten) får god hjelp av operagutta Andreas Hoff (t.h.) og Arild Bakke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway