Varden

50 prosents eksportø

NHOs nye kvartalsra­pport viser at eksporten fra fylket økte med 34 prosent i fjor og ytterliger­e 16 prosent i år.

-

met av oljenedtur­en, men Telemark unngår tung nedtur.

NHO har og regnet på eksportbed­riftenes andel av fylkenes «bruttonasj­onalproduk­t», BNP. I Telemark er denne på 31,6 prosent, hårfint etter Vestfold som ligger på 32,9 prosent. Buskerud er nede på 12,6 prosent, mens Oslo og Akershus’ eksportand­el er på 2,1 prosent. For Telemark utgjorde verdien innen eksport naer 21 milliarder kroner i fjor.

Få nybygg

– Det er et skår i gleden at det igangsette­s få bygg. Dette gjelder både innen yrkesbygg og boliger. Vi er inne i en stille periode innen bygging av skoler, sykehjem og naeringsby­gg, sier Boye.

Nivået er på under halvparten av toppårene 2007 og 2010 viser statistikk­en. Boligbyggi­ng er på det laveste nivået siden 2005 som er startåret for NHOs statistikk.

Mye negativt fokus

– Jeg tror mange negative nyheter fra oljebransj­en er med på å påvirke folks forventnin­ger. Folk tror det står langt dårligere til i Norge enn det faktisk gjør. Her i distriktet har vi lave eiendomspr­iser. Det er med på å legge en demper på nybygging. Siden industri og naeringsli­v går godt i Telemark vil jeg oppfordre folk med utdanning om å se til Grenland. Her er verdiskapn­ing og lyse framtidsut­sikter, sier Nikolai Boye. Tore Øyvind Moen

EVENTYRLIG:

 ??  ?? Regiondire­ktør Nikolai Boye er strålende fornøyd med Telemarks eksportsuk­sess.
Regiondire­ktør Nikolai Boye er strålende fornøyd med Telemarks eksportsuk­sess.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway