Varden

EM er siste OL-sjanse

Hedda Hynne snuser på OLdeltakel­se, og føler selv hun har tid nok.

-

FORT:

STOCKHOLM 26 år gamle Hedda Hynne løp inn til 2.-plass på gode 2.01,33 på 800 meter under Diamond League-stevnet i Stockholm torsdag. Tiden var bare 1,33 sekunder bak det saernorske OL-kravet på 2.00,00, men under det generel- le internasjo­nale OL-kravet på 2.01,50.

– Det må jeg bare forhold meg til, og jeg har tid nok til å trene godt fram mot EM. Da skal jeg under, sier hun etter torsdagens fantastisk­e 800-meter.

Fristen er 27. juni

Siste frist for å klare OL-kravet er 27. juni.

Yngvild Elvemo fulgte opp på 4.-plass med 2.01,77, mens Trine Mjåland ble nummer fem med 2.01,83.

– Dette var et historisk bra løp sett med norske øyne. Det er aldri skjedd før at vi har tre jenter som er under 2.02 samtidig på 800 meter, sa landslagss­jef Ronny Nilsen til NTB.

– Er mulig

– Alle de tre nevnte er allerede klarert for EM i Amsterdam. Kan noen av de tre klare OL-plass?

– Det er ikke usannsynli­g, men det gjenstår å se. De har startet sesongen bra, og aller først venter det EM på dem. Det er spennende at vi har slike gode jenter i samme øvelse som presser hverandre slik de gjør, mente Nilsen.

Ingvill Måkestad Bovim har den norske rekorden på 1.59,82.

Hynne har kommet som et stormkast denne våren og forsommere­n.

– Jeg har trent godt, annerledes enn tidligere, men det har gitt utvikling, forklarer Hynne.

Hun har deltatt på tre 800-meterløp, og alle har endt med personlige rekorder.

Bedre felt

– Derfor bør jeg vaere i rute til å senke tiden ytterliger­e når feltet blir bedre i mesterskap­et i Amsterdam, forklarer hun.

Om hun tror det saernorske OL-kravet er innen rekkevidde: – Det har jeg inne, det er jeg ganske sikker på, legger hun til.

Hun forventer at hun gjør det bedre i EM i Nederland enn hun gjorde for to år siden.

– I 2014 kom jeg ikke videre fra forsøket, men mesterskap­et ga meg nyttig erfaring jeg kan ha behov for under EM i Amsterdam, avslutter 26-åringen. Tom Arne Borgersen

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Det gikk svinaktig fort med Hedda Hynne under Diamond League-stevnet i Stockholm torsdag. Hun løp under det internasjo­nale OL-kravet på 800-meter, men 26-åringen har fortsatt til gode å nå det norske OL-kravet på distansen.
FOTO: NTB SCANPIX Det gikk svinaktig fort med Hedda Hynne under Diamond League-stevnet i Stockholm torsdag. Hun løp under det internasjo­nale OL-kravet på 800-meter, men 26-åringen har fortsatt til gode å nå det norske OL-kravet på distansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway