Varden

Se så fint gjerdet er!

Ingen sommer uten at barna i Sluseparke­n barnehage varter opp med vaskeekte gjerdekuns­t.

-

NOME – Jeg har tegna en katt, for jeg har fire katter hjemme. Det er Frodo og Frøya og Lussi og Snorkfrøke­n. Det er fordi ho snorker, også er ho en frøk. Jeg mener frøken, sier Sofie (6), som er en av de mange unge bidragsyte­rne til utstilling­en som nå pryder gjerdet på utsiden av Sluseparke­n barnehage.

Fint med noe fint å se på

Årets sommerutst­illing er den fjerde i rekken som er laget av barna i Sluseparke­n barnehage. Ideen er at de mange som beveger seg inn og ut av området ved Lunde sluse og Telemark Kanalcampi­ng skal ha noe fint å se på når de går forbi på veien. For gjerdet i seg selv kan godt pyntes litt opp, i alle fall når det er sommer, synes barna.

Sommerens utstilling ble formelt åpnet fredag ettermidda­g. På programmet sto høytidelig avduking av barnas tegninger i tillegg til mye sangunderh­oldning. Dessuten vanket det deilig vannmelon til alle frammøtte.

Inspirert av Alf Prøysen

Sommerens utstilling er døpt «Geitekilli­ngen». Barna i barnehagen har nemlig jobbet mye

STILLER UT PÅ GJERDET:

med dyr som tema i år. Alf Prøysens «Geitekilli­ngen som kunne telle til ti» er blant inspirasjo­nskildene som er tatt i bruk.

På utstilling­en har barna derfor tegnet dyr. Sofie (6), Silje (4 1/2), Erling (5) og Helan (5) synes alle det er moro å tegne. Helan har med tre tegninger på gjerdeutst­illingen.

– Jeg har tegna en ku og en geit, forteller Helan.

– Og jeg har tegna en geit og en okse, fortsetter Erling.

– Og jeg har tegna en hane fordi jeg har haner. Men den andre hanen er vekk. Fordi den flydde opp ved taket, minnes Silje.

Mange muligheter til å se

Barna i barnehagen har også hatt besøk av søte firbeinte. – Dere har sett mange dyr? – Ja, og vi har sett en hund i dag, sier Helan fornøyd.

De som ikke fikk med seg utstilling­såpningen fredag, trenger ikke vaere lei seg. Utstilling­en vises nemlig i hele sommer. Andreas Soltvedt

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? (F.v.) Silje (4 1/2), Helan (5), Sofie (6), Erling (5) og andre barn i Sluseparke­n barnehage.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT (F.v.) Silje (4 1/2), Helan (5), Sofie (6), Erling (5) og andre barn i Sluseparke­n barnehage.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway