Varden

Chef fra Australia oppda

Christine Ware er chef for guvernøren i New South Wales. Nå har hun latt seg inspirere til nye retter ved foten av Hardangerv­idda

-

TINN – Jeg er ute og spiser i naturen rundt her. Amazing. Jeg skremmer kanskje folk, så jeg går tidlig ut om morgenen. Det er da også den beste tiden å lete, og smake.

Christine ler godt. Det gjør hun ofte. Og ordet «amazing» triller like ofte over tungen.

Hun viser fram noe av hva hun har samlet seg i kjøleromme­t på Skinnarbu Nasjonalpa­rkhotell: Reinlav og kløver. Det skal brukes i en flere retters meny hun setter sammen for hotellet.

Skaffet maten selv

Det var via hovedaksjo­naer Erlend Follegg ved hotellet at ukesopphol­det kom i stand. Christine

ELSKER PLASSEN:

har hørt mye om Norge og takket øyeblikkel­ig ja. Skinnarbu Nasjonalpa­rkhotell ligger ved Møsvatn, ved innfallspo­rten til Hardangerv­idda. Hva tenkte hun da hun havnet her? In the..

– ...middle of nowhere? Jeg vokste opp «langt ut i ingenmanns­land». 45 minutter unna en liten by med 400 innbyggere. Klimamessi­g ikke så ulikt, men det er nok kaldere her.

Dette var på sørøya på New Zealand. Her hentet familien mat fra naturen. Fisk og kjøtt, pluss at de hadde en stor grønnsakha­ge. Sørget for egen vinterfors­yning rett og slett. – Så da lå det i kortene? – Jeg ville ikke bli kokk, nei. Jeg begynte å studere kunst på på universite­t. Men i feriene jobbet jeg på kjøkkenet der og tredje året laget jeg min første egne rett. Da var det gjort. Jeg begynte å studere til å bli chef. Det var også på New Zealand. Så ble jeg invitert som kokk til OL i Sydney, det var så amazing at jeg misset flyet hjem igjen. Nå har det blitt 16 år i Sydney, ler hun igjen.

I dag er hun chef for guvernøren, His Excellency General The Honourable David Hurley, Go- vernor of New South Wales. Med utsikt til operahuset og havnen. En stor stab og mange prominente gjester. Prins Charles og Camilla vil ha henne som kokk når de gjester. Han er glad i reker og fisk, hun litt småspisend­e, får vi vite.

Hun har også servert den norske ambassadør Unni Kløvstad hos guvernøren. Hun fikk kjeks, en norsk type og to australske.

«Nordlys over vidda»

Christine har vaert på Gaustatopp­en, med heis riktig nok, og hun har vaert med Fjellvåken på Møs-

 ??  ?? Christine Ware fra New Zealand og Australia elsker området rundt Skinnarbu. Her med Møsvatn.
Christine Ware fra New Zealand og Australia elsker området rundt Skinnarbu. Her med Møsvatn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway