Varden

GerTelemar­k

-

vatn. Her møtte hun en dame på sykkel som laerte henne om einebaer. De bruker hun til reinsdyrre­tten hun har laget til menyen på Skinnarbu Nasjonalpa­rkhotell.

Christine oppdaget multer også. De hadde hun hørt man ikke måtte plukke før de var modne. Hun vurderte dem, dro tilbake dagen etter for å ta dem da og da var de borte.

I Rjukan har hun kjøpt lutefisk og hval. Lutefisk syntes hun var rar. Hvalen hadde god smak, men hun følte seg som en kannibal – hval spiser man da ikke?

Skinnarbu Nasjonalpa­rkhotell har to kokker og en kjøkkenass­istent fra Ungarn, som hun har samarbeide­t med. En laksemidda­g hun og sjefkokken Robert Rago hadde laget sammen, var hovedrett når Varden var der. Torsdag serverte hun de fire rettene hun har satt sammen spesielt under oppholdet. Hotellets gjester ble servert, pluss de som hadde hørt om seansen på facebook. 120 mennesker totalt.

Desserten heter «Nordlys over vidda». Hotelldire­ktøren viste henne fotografie­r han har tatt av nordlyset man noen ganger kan se fra hotellet. I begeistrin­g under en hyggelig sammenkoms­t komponerte hun en bolle med sambucagel­el i bunn, multer, kløver og rømme, med champagne granita på toppen. et dypdykk der du finner nordlyset i bunn.

Christine Ware har rukket å tilbringe et par dager i Oslo også, etter å ha vaert en tur i Spania. Med latter og «amazing» slår hun fast at hun gjerne vil tilbake til Norge, Skinnarbu og områdene rundt. Helge Ottesen

ROBERT RAGO:

 ?? BEGGE FOTO: HELGE OTTESEN ?? «Fjellvåken» ved kaia bak og veien ned mot Rjukan til høyre.
BEGGE FOTO: HELGE OTTESEN «Fjellvåken» ved kaia bak og veien ned mot Rjukan til høyre.
 ??  ?? Ungareren er sjefskokk på hotellet. Her i samarbeid med Christine Ware.
Ungareren er sjefskokk på hotellet. Her i samarbeid med Christine Ware.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway