Varden

Det blir totalt 18 bommer i Telemark

Det blir ikke bare 13 bomstasjon­er i Telemark, det blir i alt 18.

-

BOM STOPP:

SKIEN Det bekrefter fungerende veisjef i Telemark, Ingmar Ulvenes.

Fredag skrev Varden om Bypakke Grenland, hvor tiltakene nå er i ferd med å bli satt i verk. I oktober/november blir i alt 13 elektronis­ke bommer, såkalte antennepun­kter, satt i drift. Men de blir ikke de eneste stedene i Telemark det blir bompenger de kommende årene. Her er de fem øvrige.

Slåttekås-Årnes

På riksvei 36 mellom Slåttekåst­unnelen og Årnes skal de gamle «ingeniørsv­ingene» utbedres, og det blir gang- og sykkelvei på hele den 7,1 km lange strekninge­n. Prosjektet skal vaere ferdig høsten 2018, og fullfinans­ieres med bompenger som tas inn etterskudd­svis.

Bø-Seljord

Tre parseller av Rv 36 Bø-Seljord på i alt fire km skal utbedres. Det skal vaere ferdig i 2019, og skal fullfinans­ieres etterskudd­svis med bompenger.

Kostnadene for disse to prosjekten­e er ikke helt avklart, og dermed heller ikke prisen i bommene. «Potensiale­t» er antydet til 185 og 125 millioner.

Kaste-Stoadalen

Lannaveien i Nome skal stenges for gjennomkjø­ring og erstattes av 3, i km ny vei. Det må bygges ny bru over Telemarksk­analen og andre tiltak. Prosjektet skal vaere ferdig i 2021, og da kommer etterskudd­s bompenger på 20 kroner per passering i 15 år. Det vil gi 210 millioner, mens Telemark fylkeskomm­une bidrar med 140 mill.

E18

Det statlige veiselskap­et Nye veier skal bygge ut parsellene Dørdal-Rugtvedt og LangangenR­ugtvedt. Begge blir en kombinasjo­n av bompenger og statlig finansieri­ng. Det er antydet at det kan vaere ferdig i 2020.

Bygg uten bom

I tillegg til dette, skal det bygges mye vei i Telemark de kommende årene, som ikke blir finansiert med bompenger. Det gjelder Skjelbreds­trand-Skyggestei­n på Rv 36 til 566 millioner, ÅrhusGvamm­en på E134 til 2 milliarder, og til sammen 21,4 km av E134 mellom Seljord og Åmot, hvor det er bevilget 320 millioner. Midtrekkve­rk på E18 Tangen-Aust-Agder grense er i byggefasen.

E18:

I alt åtte veitunnele­r i Telemark skal utbedres: Høgenhei med oppstart i høst, Hovet, Brattås, Kjørholt og Bamble på E18 i 2018 og Vabakken og Sjøormport­en på Rv 36 samt Vågslid på E134 i 2019. Tore Svarverud

 ??  ?? Lannaveien blir stengt for gjennomkjø­ring. Fra 2019 må folk betale 20 kroner for å kjøre mellom Lunde og Ulefoss.
Lannaveien blir stengt for gjennomkjø­ring. Fra 2019 må folk betale 20 kroner for å kjøre mellom Lunde og Ulefoss.
 ??  ?? Her på E18 i Bamble blir det bompenger.
Her på E18 i Bamble blir det bompenger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway