Varden

Bråstopp for slakteri

Vinje slakteri avvikler driften med umiddelbar virkning.

-

GIR OPP DRIFTEN:

når vi ringer henne.

I pressemeld­ingen takker ekteparet for sju artige, laererike, interessan­te og utfordrend­e år. Samtidig viser de til at styret i Vinje slakteri AS ikke ser det som mulig å fortsette driften.

I pressemeld­ingen heter det blant annet veksten har vaert stor hvert år både når det gjelder leverandør­er og kundemasse, men at utfordring­ene nå er betydelige.

Aslaug Kostveit og Knut Erik Jordstøyl viser til at det er for liten kapasitet på strømmen ved slakteriet samtidig som arbeidsmen­gden er for stor og tungvint. De peker også på at økonomien blir utfordrend­e i takt med selskapets vekst.

– Logistikke­n er også en stor utfordring med plassering av slakteriet hjemme på gården. Det hadde vaert langt enklere med produksjon i eksempelvi­s Åmot, framgår det av pressemeld­ingen

PROFILERT:

hvor paret også formidler takk til alle kunder samt bønder og jegere som har levert slakt og råvarer.

Mange år med minus

Regnskapst­allene for Vinje slakteri AS viser årsresulta­ter med betydelig minus de seinere årene.

I 2014 noterte Vinje slakteri AS et årsresulta­t på minus 594.000 kroner. I 2013 endte selskapet med 725.000 kroner i minus. Mens minustalle­ne i 2012 og 2011 var henholdsvi­s 263.000 og 270.000 kroner. Selskapet noterte seg for 2,8 millioner kroner i driftsinnt­ekter i 2014.

De offisielle tallene for 2015 foreligger ikke.

Ville doble produksjon­en

Knut Erik Jordstøyl er oppført som daglig leder og styreleder i Vinje slakteri AS. I april opplyste han til Varden at Vinje slakteri AS ønsket å øke produksjon­en fra 45 til 100 tonn i året ved å utvide for 15 millioner kroner i Åmot. Kommunesty­ret utsatte imidlertid den gang saken om tomtesalg til slakteriet.

Ifølge Jordstøyl i april omsatte slakteriet for 3,8 millioner kroner i 2015 med et pluss på 125.000 kroner i regnskapet. Vinje slakteri AS sysselsatt­e 4,5 årsverk. Andreas Soltvedt

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? Her er Aslaug Kostveit og Knut Erik Jordstøyl avbildet med hjorteslak­t for noen år siden. Nå avvikler de Vinje slakteri.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN Her er Aslaug Kostveit og Knut Erik Jordstøyl avbildet med hjorteslak­t for noen år siden. Nå avvikler de Vinje slakteri.
 ??  ??
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? Her Knut Jordstøyl (t.h.) sammen med blant andre davaerende fylkesordf­ører Terje Riis-Johansen i 2012.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT Her Knut Jordstøyl (t.h.) sammen med blant andre davaerende fylkesordf­ører Terje Riis-Johansen i 2012.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway