Varden

Lekven sa ja til Vålerenga

-

VIF:

Vålerenga henter midtbanesp­illeren Magnus Lekven (28) fra Esbjerg. Det ble klart fredag. OSLO Han kommer på en 4,5-årskontrak­t.

Lekven gikk fra Odd til Esbjergi20­13.

Tiden inne

– Tiden er inne for å returnere hjem til Norge. Det kom et fristende tilbud fra Vålerenga, sier Lekven til Esbjergs hjemmeside.

Han forventes spilleklar til VIFs kamp mot Molde mandag.

Ryktene gikk

Lekven debuterte i norsk eliteserie i 2005 – mot VIF. Ryktene om Lekven og Vålerenga har allerede versert i over en uke. Konfronter­t med disse, svarte agent Stig Lillejord forrige torsdag at man helst så ut i Europa for spillerens neste kontrakt, og at man var langt unna enighet med norske klubber, selv om man kjente til interesse.

Ute av troppen

Mye skjedde åpenbart på en uke, og torsdag skrev danske JydskeVest­kysten at nordmannen var utelatt fra Esbjergs tropp til møtet med Viborg fredag.

Det antas at overgangss­ummen ligger på rundt 2,5 millioner.

Skiensmann­en debuterte for landslaget­i2012,oghartilnå fire A-landskampe­r for Norge.

I Danmark spilte han 113 kamper og scoret seks mål for Esbjerg etter overgangen fra Odd i 2012. Danskene betalte Odd én million kroner for å hente ham i sommervind­uet.

 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? Magnus Lekven jubler etter den danske cupfinalen i 2013. Nå skal skiensmann­en spille for Vålerenga.
FOTO: PÅL LUNDSHOLT Magnus Lekven jubler etter den danske cupfinalen i 2013. Nå skal skiensmann­en spille for Vålerenga.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway