– Beina ville ikke helt

Ida Eikeng var ikke misfornøyd, men så heller ingen grunn til å juble ellevilt for femteplass­en i sin NM-debut i senior.

-

ASKØY Mangekjemp­eren kjempet med motvind og bein som ikke ville like mye som hodet, da NM ble innledet med 100 meter.

17-åringen tok seg greit til semifinale og finale, og løp de 100 meterne på 12,10 i en motvind på 2,1 i finalen, der storfavori­tt Ezinne Okparaebo vant på 11,58.

– Det er jo gøy og det er jo greit, men jeg vet liksom ikke helt, sier ungjenta når hun forsøker å oppsummere dagen.

Konkurrert mye

Det var ikke stress som følge av tøft selskap.

– Nei, mentalt var det helt greit. Men kroppen kjente nok tre løp og tre oppvarming­er, sier Uraedd-jenta, som også tror at mange konkurrans­er, bl.a. U18EM i sommer, kjennes litt.

– Alt tatt i betraktnin­g er jeg Torbjørn Fossum Heldal kom videre fra forsøket på 400.

VIDERE:

selvsagt ikke misfornøyd. Det kan jeg ikke vaere, sier hun som får en dags hvile før 100 meter hekk venter søndag.

Der er ungjenta medaljekan­didat. Uten å ta noe for gitt. – Mye kan skje på 100 hekk, sier Eikeng.

Hynne står over

Det er flere telemarkin­ger som kan ta medalje i NM, men OLklare Hedda Hynne valgte å droppe mesterskap­et.

– Jeg fikk en kjenning i foten onsdag, og vi bestemte oss for ikke å ta noen sjanser nå like før OL, sier Hynne.

På jentesiden stilte derimot Mariann Roe på 5.000 meter, og Skarphedin-jenta senket det som

FEM:

er listet som hennes personlige rekord (17,40) med over 40 sekunder, til 16.53,98 – noe som ga sjuendepla­ss.

Greit videre

Mangekjemp­er Frida Thorsås ble nummer ni i kule (11,57), mens høydehoppe­r Elin Dale kom på åttendepla­ss med 1,60.

Snorre Holtan Løken tok seg greit videre fra forsøket på 1.500 meter, der Ingebrigts­en-brødrene regnes som favoritter. Holtan Løken løp i det raskeste av de to heatene, og var fjerdemann med 3.57,55.

Tor Alfred Bredesen kom inn som nummer ti i sitt heat, med 4.11,30.

Eirik Gramstad ble nummer åtte på 5.000 meter (14.41,61), mens Torbjørn Fossum Heldal løp seg videre fra forsøket på 400 meter som fjerdemann i sitt heat med 49,47. Bjørn Borge

?? FOTO: JON OLAV NESVOLD, NTB SCANPIX ?? Ida Eikeng (t.h.) gir alt i NM-finalen, der storfavori­tt Ezinne Okparaebo vinner klart. Uraedd-jenta tok en sterk femteplass i NM-debuten i senior.
FOTO: JON OLAV NESVOLD, NTB SCANPIX Ida Eikeng (t.h.) gir alt i NM-finalen, der storfavori­tt Ezinne Okparaebo vinner klart. Uraedd-jenta tok en sterk femteplass i NM-debuten i senior.