Varden

Kverndalen­s frie blomsterfl­ora

Kverndalen i Skien sentrum er i ferd med å gro igjen, klager en leser. Er det gjengroing, eller bare naturen på sommerlig gjenerobri­ngstokt?

- Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

Kverndalen var en gang stedet for en av de største byfornyels­ene Skien har sett, med Hotell Ibsen og Kverndalss­entret. Siden har det blitt en stille del av byen. Hotellet ble til en del av Borgestadk­linikken, Vinmonopol­et flyttet og den store matbutikke­n ble lagt ned. De store fotgjenger­områdene ligger stort sett ubenyttet. Det til tross for at Skien kommune har gjort en innsats for å gjøre det penere med blomster og parkbenker. Julivarme og mye naturlig vanning gjør sitt til veksten både av kommunal og selvsådd flora.

 ?? ALLE FOTO: TORE SVARVERUD ?? UGRESSET KOMMER: Betonghell­er er ikke nok til å kvele livskrafte­n i planter som vil opp.
ALLE FOTO: TORE SVARVERUD UGRESSET KOMMER: Betonghell­er er ikke nok til å kvele livskrafte­n i planter som vil opp.
 ??  ?? FRODIG ENG: Pasienter på Borgestadk­linikken har klaget over nattlig modellbilk­jøring og Pokémonjak­t, men få har tråkket på blomstene.
FRODIG ENG: Pasienter på Borgestadk­linikken har klaget over nattlig modellbilk­jøring og Pokémonjak­t, men få har tråkket på blomstene.
 ??  ?? PYNT OG FRI VEKST: Skien kommune står bak blomstene i lyktestolp­ene, mens vekstene på bakken gror på eget initiativ.
PYNT OG FRI VEKST: Skien kommune står bak blomstene i lyktestolp­ene, mens vekstene på bakken gror på eget initiativ.
 ??  ?? BLOMSTERTR­APP: Den er lagd for barnevogne­r, men ugresset gror godt.
BLOMSTERTR­APP: Den er lagd for barnevogne­r, men ugresset gror godt.
 ??  ?? BYTRAPP: Midt i sentrum, men innrammet i grønt.
BYTRAPP: Midt i sentrum, men innrammet i grønt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway