Varden

Har grønne kuer som levebrød

-

Kunstgjøds­el og sprøytemid­ler er fy. Husdyrgjød­sel, vekstskift­e og mye belgvekste­r er ja. SKIEN På gården til Knut Vasdal rauter 40 grønne kuer og 60 sunne ungdyr. Miljøkuene får ikke kraftfor og heller ikke vanlige medisiner. 29 år gammel har Knut Vasdal satt overbevisn­ing ut i praksis.

– Akupunktur­nålene har erstattet antibiotik­aen når jurbetenne­lsen dukker opp. Jeg gikk påkurshose­nveterinae­rogdet virker helt utrolig. Dyrlegen er nesten blitt overflødig her på gården, forteller Knut Vasdal begeistret.

Da han overtok gården på Luksefjell­veien i april 1990, var våningshus­et fra 1750 nesten brent helt ned. I dag er det bygget opp igjen slik det var. Her bor Knut Vasdal sammen med

MILJØKALVE­R:

Berit Rauø og de to barna Nora og Gustav. Frokostbor­det er dekket når han kommer inn. Alle på gården jobber hardt og har sine oppgaver.

– To personer hjelper til på gården i tillegg til Berit og meg. Det er klart at det er mer arbeidskre­vende å drive økologisk jordbruk. Vi er mer avhengig av naturen og lettere utsatt for sykdommer fordi vi ikke bruker sprøytemid­ler. Men i dag rasjonalis­erer en vekk så mange folk.

 ??  ?? To år gamle Nora blir gjerne med pappa Knut Vasdal til kalvene i innhegning­en.
To år gamle Nora blir gjerne med pappa Knut Vasdal til kalvene i innhegning­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway