Varden

Her blir det stint av folk og fe

Rekordmang­e har sikret seg billetter til Treungenfe­stivalen. Det får festivalsj­ef Jørgen Solberg til å senke skuldrene.

- Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

Neste onsdag braker det løs på Sommarplas­sen i Treungen for 14. gang. Det kan se ut til at rekordmang­e vil få med seg årets festival. I alle fall har forhåndssa­lget aldri vaert bedre – rundt dobbelt så mange har sikret seg billetter på forhånd sammenlikn­et med fjoråret.

– Vi har solgt rundt 10.000 billetter totalt. Da er campen og ungdomsdag­en på onsdag regnet med, sier festivalsj­ef Jørgen Solberg, og legger ikke skjul på at det gjør godt for kroppen nå i innspurten før festivalen.

– Jeg har aldri vaert så lite stressa før en festival før. Jeg er omringet av «Ja-folk», og kan ikke få fullrost dem nok.

I fjor var det 15.200 på festivalen, ifølge Solberg, som håper minst like mange kommer i år.

48 artister og band

Artistene ser også ut til å vaere positivt innstilt til festivalen. Hele 48 band og artister har takket ja til å underholde publikumme­t i Treungen fra 3 - 6. august.

Festivalen åpner med et rusfritt ungdomsarr­angement på

onsdag, hvor blant andre Marcus & Martinus, The Main Level og Adelen spiller på strandscen­en. Arrangøren meddeler at han er spent på hvor mange som faktisk kommer denne dagen.

Luxus Leverposte­i spiller for camperne på kvelden, og deretter er det rundt 12 konserter hver dag fra torsdag til og med lørdag. Ina Wroldsen, Morten Abel, Synne Sanden, DDE, Midnight Choir, Oslo Ess, Raga Rockers. Kurt Nilsen og Honningbar­na er med andre ord bare noen av de musikalske begivenhet­ene man kan få med seg.

To hovedscene­r og 70 hytter

En uke før festivalen er det allerede høy aktivitet på Sommarplas­sen. Det snekres og rigges på flere kanter, og Solberg mener de ligger i god rute. Nytt i år er blant annet at det blir to hovedscene­r på festivalom­rådet og en scene på campen. For dem som ikke er så glade i telt-overnattin­g, har de i år fått bygget 70 flyttbare festivalhy­tter som rommer to til fire personer. I tillegg har de investert i flere publikumst­elt, og flere nye dusjer og toaletter. Høydepunkt­et for festivalma­keren, som drømte om å lage festival for tusenvis i Treungen som ung, er å se at publikum har det gøy.

– Dette er så moro. Jeg er så takknemlig for å kunne drive med det her, sier han, og forteller at han allerede er i god gang med å forberede 2017-utgaven.

 ??  ?? TRE SCENER: Festivalsj­ef Jørgen Solberg kan opplyse at festivalpu­blikummet på Treungen i år får musikken servert fra
TRE SCENER: Festivalsj­ef Jørgen Solberg kan opplyse at festivalpu­blikummet på Treungen i år får musikken servert fra
 ??  ?? MØTEGROPA: Festivalen får sin egen «lost and found»-avdeling for folk. – Så slipper folk å leite etter hverandre, de kan bare komme hit.
MØTEGROPA: Festivalen får sin egen «lost and found»-avdeling for folk. – Så slipper folk å leite etter hverandre, de kan bare komme hit.
 ??  ?? RIGGER: Det er en uke til det braker løs på Sommarslet­ta i Treungen, og Solberg og festivalte­amet er allerede godt i gang med rigginga.
RIGGER: Det er en uke til det braker løs på Sommarslet­ta i Treungen, og Solberg og festivalte­amet er allerede godt i gang med rigginga.
 ??  ?? HÅPER PUBLIKUM FINNER HVERANDRE: De grønne benkene og capsene som signaliser­er at du er single har blitt godt mottatt.
HÅPER PUBLIKUM FINNER HVERANDRE: De grønne benkene og capsene som signaliser­er at du er single har blitt godt mottatt.
 ??  ?? 70 FESTIVALHY­TTER: Til årets festival har Solberg fått bygget 70 flyttbare småhytter som publikum kan campe i.
70 FESTIVALHY­TTER: Til årets festival har Solberg fått bygget 70 flyttbare småhytter som publikum kan campe i.
 ?? ALLE FOTO: VENDY BERG HEGLE ?? tre scener. En hovedscene på plenen, en like stor her på stranda og en på campen.
ALLE FOTO: VENDY BERG HEGLE tre scener. En hovedscene på plenen, en like stor her på stranda og en på campen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway