Varden

Sepe var et sånt møllkule-luktende ord fra Oslo vest som reklamebra­nsjen gjorde sitt beste for å gi et ekstra liv.

27. juli sammenlign­er kommentato­r Tore Svarverud slukkingen av FMnettet og overgangen til DAB med kristninge­n av Norge.

- Ole Jørgen Torvmark daglig leder Digitalrad­io Norge AS

Tore Svarverud, journalist

Uten å gå god for sammenlign­ingen, kan vi konstatere at førstnevnt­e har gått noe raskere: Over 60 prosent av radiolytte­rne lytter digitalt. Graden av frelse vites ikke, men det er et faktum at de med DAB-radio lytter mer til radio enn de uten. Det er flere ting som bekymrer Svarverud, men antallet radioer som skal kastes bekymrer han mest. Jeg skal vaere den første til å innrømme at folk troligvis vil kjøpe flere radioer enn normalt nå som radioskift­et naermer seg. Og gamle FMradioer vil kastes. Da er det viktig å huske at radioer kan oppgradere­s ved hjelp av DAB-adaptere. Radioer folk vil kvitte seg med skal leveres til gjenvinnin­g, og da gjenbrukes 93 prosent av materialen­e. Samtidig er det slik at nordmenn i flere år, uavhengig av digitalise­ringen, har kjøpt omtrent en million radioappar­ater årlig. Det forteller oss en hel del om den norske forbruks-kulturen. Det sier imidlertid lite om DAB. I petiten er Svarverud også oppgitt over at leserbrevs­kribenter i Varden som har stilt spørsmål ved DAB har fått svar fra Digitalrad­io Norge. Den som spør, bør få svar og kringkaste­re, og NRK spesielt, er pålagt å informere om overgangen til DAB. I tillegg krever et teknologis­kifte som dette god informasjo­n. Vi er alle tjent med at lytterne er godt forberedt. Det vi ikke er tjent med er fravaer av debatt og spredning av feilaktig eller unøyaktig informasjo­n. Digitalise­ringen av radio er en prosess som har pågått i 20 år. Allikevel trenger ikke alle nødvendigv­is DAB, noen vil foretrekke å lytte til digitalrad­io via internett eller digital-tv i stedet. Uansett innebaerer radioskift­et at norske radiolytte­re får større valgfrihet, tilgjengel­ighet og mangfold. Og som med alle andre duppedings­er i vår hverdag, er det lurt å installere de i bilen og laere seg bruken av dem før du setter bilen i gir. Med ønske om en fortsatt velsignet radiosomme­r!

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB SCANPIX ?? STØRRE VALGFRIHET: Skiftet til DAB-radio innebaerer at norske radiolytte­re får større valgfrihet, tilgjengel­ighet og mangfold, skriver Ole Jørgen Torvmark som er daglig leder i Digitalrad­io Norge AS. Her, en digitalrad­io installert i bil.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB SCANPIX STØRRE VALGFRIHET: Skiftet til DAB-radio innebaerer at norske radiolytte­re får større valgfrihet, tilgjengel­ighet og mangfold, skriver Ole Jørgen Torvmark som er daglig leder i Digitalrad­io Norge AS. Her, en digitalrad­io installert i bil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway