Varden

Kamp om jobbene

Dagligvare­kjedene opplever en enorm pågang fra unge som vil ha deltidsjob­b til høsten.

- Nils Skumsvoll nils.skumsvoll@varden.no

Dagligvare­butikkene i Grenland merker godt at det naermer seg skolestart.

– Nå har det blitt kult å jobbe i kassa, mener daglig leder på Rema 1000 Falkum, Lars Norrman. Bunken med flere hundre søknader sier sitt.

Det naermer seg sakte, men sikkert slutten på sommerferi­en for den yngre garde i Telemark. Og enten du er skoleelev eller student, er det ikke alltid at verken stipendet fra lånekassa eller ukelønna fra mamma og pappa holder til å dekke nødvendige behov i en hektisk hverdag.

Klaer, sminke, hybel, kaffe latte og kanskje til og med en fest i ny og ne koster flesk.

Jobber mye

Christine Ringdahl Karlsen (15) fra Skien er en av mange som ønsker seg jobb bak kassa i en dagligvare­butikk. Søknadene er levert for lengst, og nå krysser hun fingrene for at hun får napp et sted. 15-åringen har allerede noen oppdrag som barnevakt hos en familie i nabolaget, og jobber litt med å vaske på jobben til pappa. Fra høsten av, når hun skal begynne på videregåen­de skole, håper hun å kunne tjene enda litt mer på en deltidsjob­b.

– Jeg får jo ganske mye av mamma og pappa altså, men så bruker jeg enda mer. Da er regnestykk­et ganske enkelt, sier Christine.

– Jeg tror det er lurt å prøve mye forskjelli­g mens mann er ung. Jeg drømmer om å jobbe i media, og da tenker jeg at det er en nyttig erfaring, sier hun.

Stor pågang

På NAVs nettsider for Telemark ligger det få annonser på ledige deltidsjob­ber i butikk. Det trengs ikke.

Kiwi i Håvundvege­n på Frogner har tidligere fått inn søknader så hyppig at det ikke har vaert nødvendig å annonsere etter folk, men i sommer satte butikksjef Eirik Bjørbaek ut et lite skilt for at sjansene for å få jobb skulle vaere lik for alle i naerområde­t.

– Responsen har vaert enorm. I løpet av de tre ukene skiltet har stått ute har det kommet inn mer en 300 søknader, sier han.

Butikksjef ved Rema 1000 på Falkum, Lars Norrman, kjenner seg godt igjen i den beskrivels­en.

– Det kommer daglig folk innom i butikken med søknader. Nå er det kult å sitte bak kassa. Det er vi svaert glade for, men akkurat nå er det fullt. Det har det i grunnen vaert en stund.

– Hva ser du etter når du skal ansette en ungdom i butikken?

– De må vaere punktlige og høflige. Dessuten må de komme med søknaden personlig. Det nytter ikke å be mamma om å ringe for å spørre om jobb. Da må jeg dessverre be dem om å prøve seg et annet sted. Kom personlig, så ordner det seg nok til slutt.

 ?? FOTO: NILS SKUMSVOLL ??
FOTO: NILS SKUMSVOLL
 ??  ?? VIL GJERNE JOBBE MER: Christine Ringdahl Karlsen (15) drømmer om en deltidsjob­b bak kassa i en dagligvare­butikk når hun skal begynne på videregåen­de skole til høsten. Hun vet at det er mange om beinet, men tror bakgrunnen fra både elev- og ungdomsråd...
VIL GJERNE JOBBE MER: Christine Ringdahl Karlsen (15) drømmer om en deltidsjob­b bak kassa i en dagligvare­butikk når hun skal begynne på videregåen­de skole til høsten. Hun vet at det er mange om beinet, men tror bakgrunnen fra både elev- og ungdomsråd...
 ??  ?? BUNKEVIS MED SØKNADER: Lars Norrman, daglig leder for Rema 1000 på Falkum får svaert mange søknader.
BUNKEVIS MED SØKNADER: Lars Norrman, daglig leder for Rema 1000 på Falkum får svaert mange søknader.
 ??  ?? SETTER UT SKILT: Søknadene renner inn hos Kiwi.
SETTER UT SKILT: Søknadene renner inn hos Kiwi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway