Varden

Festival-suksessen (e)

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

Denne uken går den fjortende utgaven av Treungenfe­stivalen av stabelen. I fjor var over 15.000 publikumme­re innenfor portene. I lørdagens Varden kunne primus motor Jørgen Solberg melde at det allerede da var solgt 10.000 billetter. Forhåndssa­lget har aldri vaert bedre; om lag dobbelt så mange har sikret seg billetter på forhånd, sammenlikn­et med fjoråret Mye tyder dermed på at årets festival blir vel så godt besøkt som fjorårets.

Hele 48 band og artister har takket ja til å underholde publikumme­t i Treungen fra 3. til 6. august, og det er et utvilsomt et imponerend­e stjernegal­leri Solberg har klart å lokke til Nissedal.

Countryfes­tivalen ble avsluttet denne helgen. Kragerø Live ble nylig arrangert. Storfestiv­alen Notodden Bluesfesti­val synges også i gang denne uken, og om ikke altfor lenge er det duket for alle festivaler­s mor her i fylket; Dyrsku’n. Det er knapt plass til nevne alle festivalen­e her, men én ting er sikkert; Telemark er blitt et aldeles makeløst festivalfy­lke.

Festivalen­e er selvsagt forretning. Ikke bare for dem som driver dem, men også for naerområde­ne. En kan bare forestille seg hvor viktige de store arrangemen­tene er for Seljord eller hva det gjør med Treungen at 15.000 mennesker besøker bygda i løpet av en knapp uke.

Det er imidlertid ingen automatikk i at festivalen­e er god forretning. Varden omtalte nylig 2015-regnskapet til Kartfestiv­alen på Gvarv. Årsresulta­tet var 2.000 kroner. Det legges ned voldsomt mye gratis (og god) innsats for at hjulene skal gå rundt. Det er en innsats hele fylket tjener på.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway