Varden

Dyrt å bli tatt på fersken

-

BILLIG MORO:

Urinering på offentlig sted koster skjorta, noe en ung mann fikk erfare i Skien i natt. Men har du egentlig noe alternativ etter stengetid? Svaret er ja. SKIEN Mange kan sikkert kjenne seg igjen i situasjone­n.

Du er på vei hjem fra byen etter noen øl, og behovet for å gjøre sitt fornødne blir plutselig helt prekaert. På utestedet du nettopp har forlatt kan du bare glemme å komme inn igjen, der vaktene og det øvrige personalet har mer enn nok med å tømme lokalet, om de ikke skal slippe folk inn igjen for at de skal komme seg på do.

Lar seg friste

I slike situasjone­r er det mange som lar seg friste til å gå rundt hjørnet for å lette litt på trykket, men det kan koste deg dyrt.

En ting er at det er en ufyselig ting å gjøre, men om politiet oppdager deg kan det virkelig svi på pungen.

– Om politiet ser deg, får du et forelegg på alt fra 4.000 kroner og oppover, litt avhengig av hvilken kommune du befinner deg i, opplyser politiadvo­kat Kjetil Langbach.

Det er imidlertid ikke bare geografien som spiller inn når beløpet skal bestemmes.

– Det kommer også an på hvor stor skade man gjør. For eksempel kan boten bli større om du urinerer på en vindusrute.

Det finnes håp

Til orienterin­g finnes det håp for de tissetreng­te. I de fleste byene i Telemark er det nemlig satt opp offentlige toaletter, der du for noen brøkdeler av prisen av en halvliter kan gjøre de nødvendige aerend på helt lovlig vis.

Sammenlign­et med en bot, blir det naermest for promille å regne. Nils Skumsvoll

 ?? FOTO: NILS SKUMSVOLL ?? Et toalettbes­øk koster lite sammenlign­et med boten du får om du blir tatt på fersken utendørs .
FOTO: NILS SKUMSVOLL Et toalettbes­øk koster lite sammenlign­et med boten du får om du blir tatt på fersken utendørs .

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway