Varden

Hundrevis på messe

140 utstillere samlet seg til årets antikkog samlermess­e i Telemarksh­allen.

-

FRA 1900:

BØ – Her er det full fart. De første utstillern­e kom allerede på onsdag. Det går i ett så det var ikke noe problem å få sove i natt, sier ildsjelen Arvid Hagen.

Hagen har vaert med siden starten, og syns det er stas å gi noe tilbake til lokalsamfu­nnet.

– I år har messen 20 års jubileum. Det er ikke noe stort opplegg, men det går veldig bra her. Messen er kjent og folk kommer fra Sør- og Vest-Norge for å bli med, forklarer Hagen.

Stor variasjon

På området i Bø var det antikvitet­er for mange millioner. Det var samlegjens­tander av porselen, sølv, gull, kniver, glass, store biler og små lekebiler, for å nevne noe. Noen av antikvitet­er var fra 1800-tallet, mens annet er nytt.

– Alle utstillern­e får en romslig stand, men vi teller ikke cen-

GLASS:

timeter. Det er viktig for oss at våre kunder er fornøyde, og det merker vi når folk kommer for å håndhilse og takke for seg etter helgen.

Hagen syns det er gøy med messen. At han trives med dette, er nok den største drivkrafte­n.

– Det er moro og samtidig så går inntekten tilbake til idretten i Skarphedin. Jeg husker jo selv når jeg sparket fotball hvor stas det var å få bli med på fotballcup, så det er gøy å hjelpe andre for å kunne vaere med å oppleve det samme, sier en smilende Hagen.

– Her har vi også en takserer fra Sarpsborg som er med år etter år. Mange er ikke klar over hvor store verdier de sitter på, og får seg en hyggelig overraskel­se etter å ha snakket med ham, forklarer ildsjelen.

Ivrig utstiller

Tom Skjelin er en ivrig utstiller som har vaert med i alle 20 årene.

– Jeg reiser rundt på flere mes-

1950:

ser og det er alltid hyggelig å komme hit til Bø. Trestakk er min favoritt, men jeg har også porselen og litt andre gjenstande­r på min stand.

Messedilla

Venninnene Sølvi K. Larsen og Ella Kristianse­n er ivrige messegjest­er. De har vaert innom mange år på rad, og synes det er gøy å se på alle gjenstande­ne.

– Dette er en messe for alle, her finnes det både billig og dyre gjenstande­r. Det er et godt utvalg og stor variasjon i hva som finnes her, forteller damene.

– I fjor var mannen min og jeg på utkikk etter salt- og pepperbøss­er. Da kom vi hjem med fire sett i sølv. I år har jeg fått forbud mot å kjøpe duker, så foreløpig har jeg kjøpt noen pynteting i glass, forteller Larsen før turen går videre inn i hallen. Hanne Findal

 ?? ALLE FOTO: HANNE FINDAL ?? Arvid Hagen og Tom Skjelin viser fram porselensf­at fra rundt 1900-tallet med skikkelig Porsgrund porselenst­empel.
ALLE FOTO: HANNE FINDAL Arvid Hagen og Tom Skjelin viser fram porselensf­at fra rundt 1900-tallet med skikkelig Porsgrund porselenst­empel.
 ??  ?? Disse Volkswagen bilene er fra rundt 50-tallet og kunne bli kjøpt i orginalemb­alasjen sammen med mange andre bilmodelle­r.
Disse Volkswagen bilene er fra rundt 50-tallet og kunne bli kjøpt i orginalemb­alasjen sammen med mange andre bilmodelle­r.
 ??  ?? Hege Kilen Johansen fra Glassbitkj­elleren i Bamble var også tilstede. Miljøet og arrangøren­e var det som trakk henne.
Hege Kilen Johansen fra Glassbitkj­elleren i Bamble var også tilstede. Miljøet og arrangøren­e var det som trakk henne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway