Varden

Tre gull og flere sterke prestasjon­er

De var ikke flest i NM, men telemarkin­gene sørget for at kretsen markerte seg blant OL-farere og andre topper i norsk friidrett.

- Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Da totalen ble gjort opp søndag, sto det tre gull- og en sølvmedalj­e til Telemark. Og et par fine skalper i beltet. Ida Fillingsne­s var veldig glad for gullet på 1.500-meter lørdag – og bare litt skuffet etter sølvet på spesialdis­tansen 800 søndag.

– Fantastisk helg

– Litt surt å tape spurten, men alt i alt en fantastisk helg som jeg må aere strålende fornøyd med. I dag var Yngild bedre enn meg de siste 50 meterne, sier Fillingsne­s, som fikk 2.07,95.

– Jeg har brukt all energien min denne helgen på å nyte idretten, og vise meg fram fra min beste side, og det klarte jeg vel? Har hatt det veldig gøy, understrek­er København-studenten søndag. Lørdag trodde hun på et hardkjør fra start, men takket for moderat tempo i 800 meter. Da ante hun utfallet.

Visste at hun vant

– Ikke for å vaere arrogant, men da visste jeg egentlig at jeg kom til å vinne, sier Herkules-løperen.

På oppløpet var hun ustoppelig, og tok NM-gull for andre år på rad. I fjor var det på 800.

– Sesongen fortsetter, og jeg jakter noen gode løp til den neste måneden.

Snorre Holtan Løken brøt søndagens 10.000 meter, der Eirik Gramstad ble nummer sju med 30.10,46, men også den tidligere Herkules-løperen hadde en helg å minnes.

Litt flaut?

Lørdag var det mest snakk om Team Ingebrigts­en foran 800-meteren, men OL-farer Henrik stivnet totalt på oppløpet, og Holtan Løken stormet inn til sitt andre strake NM-gull på distansen.

– Første gang jeg løper mot Henrik og slår han. Kanskje litt flaut for så profilerte løpere at jeg slår dem to år på rad? spurte Holtan Løken med et smil.

At han ikke har vaert i OL-diskusjone­n, tar han ikke tungt.

– Målet mitt var EM. det klarte jeg med god margin. Nå skal jeg jobbe videre med mitt. Føler at jeg har mye mer inne.

16 på rad

Det har sikkert fortsatt også veteranen Grethe Etholm. Søndag fikk hun diskosen til å lane på 50,69 meter. Det ga utrolige NMgull nummer 16 på rad for diskoskast­eren fra Notodden, og da er det bare ett gull igjen før hun tangerer Mette Bergmanns rekord.

Ida Eikeng innledet sitt første senior-NM med en sterk femteplass på 100 meter fredag, men var sånn passe fornøyd med 12,10 i motvinden.

– Beina ville liksom ikke helt, sa den lynraske mangekjemp­eren.

Femte igjen

Søndag ble det ny femteplass, da på 100 meter hekk. OL-klare Isabelle Pedersen vant enkelt på 13,37 – Eikeng var inne på 14,07. Det er resultater å vaere bekjent av for porsgrunns­jenta, som garantert øker premiesaml­ingen i de kommende jr-NM og UM.

Medaljekan­didater som Hedda Hynne og Even Pettersen sto over NM, men det var flere telemarkin­ger som yppet seg. Mari Strange Øya ble firer i slegge med 54,83, og en gammel kretsrekor­d røk da Mariann Roe løp 5.000-meteren 43 sekunder under sin gamle pers. Nå er det 16.53,98 som gjelder.

Ti i debuten

Debutant Jan Robert Nijmeijer ble nummer ti i stav, med 4,20 som tellende. – Jeg var kvalifiser­t med en 12. plass, så jeg er ganske fornøyd, sier unggutten.

Andre telemarkin­ger var naer, men lyktes ikke helt. Torbjørn Fossum Heldal kvalifiser­te seg til finalen på 400 meter, men fullførte ikke denne.

 ??  ?? STERK: Ida Fillingsne­s viste at hun stadig har framgang. I løpet av NM-helgen kunne hun juble for gull på 1.500 meter og sølv på 800.
STERK: Ida Fillingsne­s viste at hun stadig har framgang. I løpet av NM-helgen kunne hun juble for gull på 1.500 meter og sølv på 800.
 ??  ?? BEST IGJEN: Snorre Holtan Løken i mål foran Ingebrigts­en-brødrene på 800-meteren.
BEST IGJEN: Snorre Holtan Løken i mål foran Ingebrigts­en-brødrene på 800-meteren.
 ??  ?? 16: Grete Etholm i gang med diskoskonk­urransen. Telemarkin­gen tok sitt 16. strake NM-gull.
16: Grete Etholm i gang med diskoskonk­urransen. Telemarkin­gen tok sitt 16. strake NM-gull.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway