Varden

Knuste alle i Lensahn Triple

-

En av de tøffeste styrkeprøv­ene i Europa er Lensahn Ultra Triple Triathlon. I år var Marie Veslestaul klart best i dameklasse­n. LENSAHN 35-åringen fra Øyfjell deltok også i 2014, og kom i mål på 54 timer. Da hadde hun svømt 11,4 kilometer, syklet 540 kilometer og løpt 126,6 kilometer.

– Målet i år var på komme i mål på rundt 46 timer. Det klarte jeg til gagns, smiler Øyfjellkvi­nnen etter målgang.

Målløs

– Underveis synes jeg det gikk veldig fint, og jeg satset på å komme i mål før midnatt. Det klarte jeg med fire minutters margin. Dermed kom jeg i mål på 40 timer og 46 minutter. Det er 14 timer raskere enn i 2014.

Ikke rart 35-åringen var kjempeforn­øyd med innsatsen. Hun ble sjette beste deltaker totalt i Tyskland.

– I grunnen er jeg helt målløs over den sterke tiden. De vant VM på omtrent samme tid sist!

– Fy søren, jeg må innrømme at jeg var tøff. I år fungerte alt. En fordel for meg var nok at vaeret var litt mer norsk, slik at det ikke var 30 varmegrade­r, men litt regn og overskyet.

Fin flyt

Når man skal holde seg i gang over så lang tid er det viktig at alt fungerer.

– I år fungerte alt. Fra sist har jeg fått mer erfaring, og kroppen har vaert utrolig god. I tillegg hadde jeg et godt team med meg, og for at jeg skal kunne prestere som best og fungere på topp må de gjøre jobben sin. Noe de har gjort til fulle.

Når man skal svømme, sykle og løpe så langt går det ikke bare på krefter og styrke, men også på motivasjon.

– Det var flere ganger jeg måtte jobbe for fullt med å finne nye måter å holde motivasjon­en på topp. Å holde seg konsentrer­t og fokusert over så lang tid krever mye mentalt. Det fungerte også på topp i Lensahn, sier Veslestaul.

Forbedring­spotensial

Selv om hun forbedret seg med 14 timer fra 2014, mener den spreke 35-åringen at hun fortsatt kan bli enda bedre.

– Alle øvelsene fungerte fint. Løpingen og syklingen fløt best. Spesielt løpingen gjennomfør­te jeg veldig bra. Likevel skal jeg kunne forbedre meg, spesielt på svømmedele­n.

– Uansett er dette det største jeg har gjort noen gang. Både i tid, og ikke minst forberedel­sesmessig, avslutter Marie Veslestaul, som også klarte å gå trappene greit søndag. Morten Skifjeld

 ?? FOTO: PRIVAT ?? SUVEREN: Marie Veslestaul var ti timer foran nest beste dame i Lensahns Triple Ltra Triathlon i helgen.
FOTO: PRIVAT SUVEREN: Marie Veslestaul var ti timer foran nest beste dame i Lensahns Triple Ltra Triathlon i helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway