Varden

Hårfint i pluss

– Skal vi vaere aerlige, er vi veldig godt fornøyd med det, sier styreleder i Kartfestiv­alen, Øyvind Dahle, til Varden.

-

SAUHERAD Med to tusen kroner i resultat før skatt snek Kartfestiv­alen seg inn på «den riktige siden» i regnskapså­ret 2015. Den populaere musikkfest­ivalen for Gvarv noterte snaue 2,8 millioner kroner i inntekter mot 2,9 millioner kroner året før. Blant artistene som spilte på Kartfestiv­alen i 2015 var blant andre The Boomtown Rats med Bob Geldof, Rival Sons og Katzenjamm­er.

Telt ble redningen

Selve festivalfr­edagen i 2015 ble en innertier for festivalen med om lag 2.500 publikumme­re på plass i Farstadpar­ken på det som var en solfylt arrangemen­tsdag. Festivallø­rdagen var imidlertid regntung.

– Det var drittvaer den lørdagen. Men med såpass mange telt som det er på arrangemen­tsplassen, ble det godt med publikumme­re som hygget seg likevel, konstatere­r Øyvind Dahle.

Det lille regnskapso­verskuddet i 2015 etterfulgt­e et meget bra år i 2014 da festivalen hadde et årsresulta­t på 206.000 kroner. Aksjonaere­r i Kartfestiv­alen er Øyvind Dahle (25 prosent), Jo Henning Kåsin (25 prosent), Bjørn Thore Andreassen (25 prosent), Sauherad kommune (20 prosent) og Gvarv Idrettslag (5 prosent).

Taering etter naering

– Det store utbyttet blir det ikke snakk om å dele i Kartfestiv­alens tilfelle?

– Vi har aldri tatt ut noe utbytte. Kartfestiv­alen er en non-profit-festival. Vi er opptatt av god musikk og prøver å få til kunstneris­k bra ting. På den måten søker vi å investere i omdømmet og bygge festivalen ytterliger­e hakk, forklarer Dahle.

– Men du skal se det blir en krone-is ekstra på oss som følge av fjorårsreg­nskapet. I hvert fall for styreleder­en, sier styreleder­en muntert.

– Uansett er det ikke bare enkelt å gå i pluss i Festival-Norge?

– Nei, det er sant. For Kartfestiv­alens del føler jeg at vi alltid har utvist nøkternhet. Vi må ta taering etter naering. Men vi skal på ingen vaere for kjepphøye. Plutselig kan det dra seg til med ordentlig møkkavaer, eller vi kan bomme fullstendi­g på artister. Men vi er veldig fornøyd over å ha klart gjennomfør­ingen i så

PUNKTERTE IKKE:

mange år som vi har, sier Dahle.

Årets utgave av Kartfestiv­alen arrangeres 12.–13. august. Blant artistene som kommer er Karpe Diem, Odd Nordstoga, Eva and The Heartmaker, Byting, Stein Torleif Bjella og britiske The Temperance Movement.

– Hva er status noen få uker før det braker løs?

– Billettsal­get går veldig bra. Vi har ingen avmeldinge­r fra artister og er der vi skal vaere, sier styreleder­en som gleder seg over at headlinern­e Karpe Diem og The Temperance Movement høster svaert gode kritikker så fort de rører på seg. – Nå blir det gøy å komme i gang, sier Øyvind Dahle. Andreas Soltvedt

 ?? BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? BIDRO TIL PLUSS: Sir Bob Geldof (bildet) og The Boomtown Rats var blant artistene som opptrådte på Kartfestiv­alen i 2015.
BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT BIDRO TIL PLUSS: Sir Bob Geldof (bildet) og The Boomtown Rats var blant artistene som opptrådte på Kartfestiv­alen i 2015.
 ??  ?? Styreleder Øyvind Dahle (t.v.) er godt fornøyd med et lite pluss i regnskapet, i motsetning til her – i forkant av Kart 2015.
Styreleder Øyvind Dahle (t.v.) er godt fornøyd med et lite pluss i regnskapet, i motsetning til her – i forkant av Kart 2015.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway