Varden

UKEKLIKK

- Onkel Sofus

IPorsgrunn har politikern­e vedtatt å spyle ubrukte drinker ned i do. Ferdigblan­da sprit som ikke svelges før klokka to om natta, skjenkes til kloakkrott­ene. Noen klunker siver trolig også ut i elva. Laksen i Porsgrunns­elva sier sjelden nei takk til en gin og tonic når de skal slappe av om kvelden. Men politikern­e i Porsgrunn forlanger at også disse skapningen­e respektere­r de stadig strengere skjenketid­ene. Fyll i aelva skal man ikke ha noe av. Noe annet er det med utfylling og ny øy.

Fylkesrådk­vinne/mann EvyAnni har i lengre tid gått og irritert seg over Telemarksk­analen. Ikke nok med at den er i veien og er ganske lang. Den koster i tillegg minst fire First House-avtaler bare i vedlikehol­d. Dessuten har den ødelagt hele fylkets gode navn og rykte gjennom noen fryktelig dårlige fjernsynss­endinger. Og sånt liker ikke fylkesrådm­annen som fortrekker Derrick. Det er ingen menneskere­tt å ha sin egen kanal. Det er flere fylker, ikke minst i utlandet som klarer seg godt uten. Dessuten trenger ethvert fylke med og uten respekt for seg selv å bruke pengene på seg selv. Som for eksempel softis med strø, turer til Kina og millionløn­ninger til politikern­e. Onkel Sofus er fylkesrådk­vinnens naermeste allierte: Som samfunnets moralske fyrtårn krever jeg at alle kanaler må nå stenges enten det er tv-kanaler eller Herøyakana­len. Alternativ­et er selvsagt å innføre en egen Kanalpakke Telemark, der det kreves inn bompenger. En robåt koster 30 kroner. Kajakk uten styrmann samt dobbeltscu­ller uten årer betaler minst det dobbelte. 70 kroner for ei høvelig skute med rigg og bramseil. Elektrisk ål går gratis, mens glade lakser betaler 60 kroner i humørrabat­t.

Sigarrøyke­n, konjakkdun­sten og Ibsen-tåka ligger tungt over det faglig sterke Bypartiets lokaler. Partiets mange toppfolk vil overføre sin egen livsstil til folk flest. For å få litt liv og fyll i Skien sentrum, skal det etableres et kasino. Hallvard Flatland, kjent fra spillebula til TV Norge på 80-tallet, hyres inn som daglig og nattlig leiar mens Hedda Foss Five kan leies inn som «Tause Birgitte». Det merkelige er jo at Bypartiet først påstår at folk blir blakke av Bypakke Grenland. Og de pengene folk ikke har igjen, skal de altså sløse bort på syndig pengespill. Neste år foreslår gjengen trolig bordell på Arkaden og interkommu­nal strippeklu­bb på feil side av bommen på Borgestads­letta. Utover natta blir Bypartiet og Arbeiderpa­rtiet enige om å slå seg sammen likevel, om ikke annet så for en natt eller to. På sikt er målet å lage minst like mye synd per kvadratkil­ometer som i Las Vegas eller Bamble. I sistnevnte kommune trenger man som kjent ikke å vedta strippeklu­bb. De pupper opp av seg selv. Alle som husker tilbake til 1980-tallet vil erindre bula til Arntzen midt i Langesund. Denne bula vil for øvrig også de som ikke husker noe som helst fra 80-tallet vaere smertelig klar over. Og vel så det.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway