Varden

Mystiske skilt på vei mot toppen

Hvem er den mystiske skiltmaker­en som henger opp oppmuntren­de slagord midt i tjukkeste skogen?

- Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Fjellet Fjerdingen i Bjørkedale­n er nok en av de mer populaere fjelltoppe­ne, men det skader ikke med noen tiljublend­e rop underveis. Veien opp til Porsgrunns ypperste tinde kan påføre selv sprekinger både sildrende svette, støle bein og høy puls.

Men man blir heiet fram av diverse skilt. Det som du ser til venstre er strategisk plassert like før man gyver løs på en av mer krevende kneikende, den såkalte angrebakke­n: «Det er helse i hvert steg veit du». Det er også hengt opp minst to andre skilt som skal trøste en sliten stakkar.

Men hvem er denne skiltmaker­en? Ryktene har gått lenge. Flere av dem som var omfattet med sterkest mistanke, er blitt utsatt for temmelig hardt press. Fjerdingen har nemlig en egen venneforen­ing og mange av dem som jevnlig traver opp til toppen kjenner hverandre. Flere har hatt både motiv og anledning til å pynte traerne.

Etter det Varden har grunn til å tro, og det er ikke så rent lite, har nå en av de ivrige tindebesti­gerne innrømmet å ha stått bak stuntet. Han har, etter lange avhør, lagt alle kort på bordet. Ikke det at det er noe å skjemmes over, men mye av mystikken rundt de hyggelige skiltene er på mange måter borte nå som i hvert fall en engere krets har fått bekreftet sine mistanker. Men uansett, så har han rett. Det er helse i hvert steg. Selv om Vardens medarbeide­r etterlyser skiltet: «Det er ingen skam å snu.»

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? HELSE: «Det er helse i hvert steg veit du», står det på det grønne skiltet.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M HELSE: «Det er helse i hvert steg veit du», står det på det grønne skiltet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway