Varden

Stråleenhe­ten kan komme på plass i 2019

Det er optimisme på Sykehuset Telemark. Til og med finansmini­steren har troen på at stråleenhe­ten er klar til bruk om drøye to år.

-

SPADEN I JORDA:

SKIEN Finansmini­ster Siv Jensen var på miniturné i Skien fredag. Første stopp, og for mange det viktigste besøket, var sykehuset i Skien for å møte strålegrup­pa. Frp-ere, Ap-ordføreren, Høyre- og Sp-politikere sto sammen i skjønn forening og ønsket sjefen for Norges pengebinge velkommen, sammen med sykehusdir­ektør Bess Frøyshov.

Deler optimismen

I forkant av møtet hadde Frøyshov håp om at Jensen kunne få med seg et pasientper­spektiv og mange gode grunner hjem til kontoret sitt, slik at hun på sikt kan vaere med å påvirke slik at stråleenhe­ten etableres så snart som mulig. Underveis i møtet med finansmini­steren, understrek­t direktøren ved flere anledninge­r at hun ønsker at stråleenhe­ten skal stå åpen 1. januar 2019. Så, etter møtet: – Deler du direktøren­s optimisme om å ha en stråleenhe­t klar i 2019, Jensen, spør Varden?

– Ja. Gitt at de kommer fram til en god framdrifts­plan sammen med Helse Sør-Øst er det fullt mulig, sier finansmini­steren og legger til:

– Jeg har sett at det ligger en trinnvis gjennomfør­ing i 2018 og -19 i planene, så dette burde vaere realistisk, sier hun.

Jensen begrunner svaret sitt med at man ved sykehuset har infrastruk­turen til å sette opp et bygg, og dermed ligger godt an til å starte prosessen.

– Sånn sett ser det bra ut. Men så gjelder å holde orden på økonomien, og det virker det som de er veldig opptatt av, sier Jensen.

Sett spaden i jorda

Finansmini­steren sier at det er en betydelig struktur som skal på plass. Ifølge Frøyshov vil senteret koste rundt 200 millioner.

– Det hjelper ikke å ha et bygg på plass hvis man ikke har personell til å fylle det med. Det ville vaere veldig dårlig. Her skal alt planlegges godt og henge i hop, formaner Jensen.

En av de ansatte, onkolog Dalia Deitzel, ga finansmini­steren naermest garantier for at de skal klare å fylle stråleenhe­ten med dyktige medarbeide­re.

– Jeg har hørt fra spesialist­er som ønsker å jobbe på stråleenhe­ten, men de lurer på når vi kan sette spaden i jorda. Vi er utålmodige alle sammen, og håper på fortgang, sier Deitzel.

Direktør Frøyshov er glad for at Jensen ser ut til å følge hennes tanker om åpning i 2019.

– Dette betyr at hun engasjerer seg i det tilbudet vi har lovet å gi våre pasienter, sier Frøyshov. Fredrik Nordahl

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? Onkolog Dalia Deitzel forklarer finansmini­ster Siv Jensen, sykehusdir­ektør Bess Frøyshov og ordfører Hedda Foss Five at man må sette i gang arbeidet med å få på plass stråleenhe­ten i Skien.
FOTO: FREDRIK NORDAHL Onkolog Dalia Deitzel forklarer finansmini­ster Siv Jensen, sykehusdir­ektør Bess Frøyshov og ordfører Hedda Foss Five at man må sette i gang arbeidet med å få på plass stråleenhe­ten i Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway