Varden

Benk mot mobbing

På Brattås skal alle vaere venner. – Ikke mobb kameraten min! sang 2.klassingen­e av full hals.

-

PORSGRUNN Det har vaert tett mellom høydepunkt­ene i det nye skoleåret.

Sist uke var det åpning av et nytt og helt formidabel­t flott amfi. Selvsagt fullsatt for anledninge­n. I går huket Brattås skole av for nok en publikumsr­ekord da den knallfine vennskapsb­enken ble innviet.

Fargerik

Den er like genial som den er fargerik. Hvis noen føler seg ensomme eller ikke har noen å leke med, kan de sette seg på benken. Da skal andre elever komme bort og spørre om de vil leke.

En god idé som skolen har snust opp via internett. Benken er laget i Skien. Ansatte på SFO har sørget for den innbydende fargekombi­nasjonen. Det hyggelige møbelet er ikke vanskelig å få øye på, for å si det sånn.

Nei til mobbing

Gårsdagens seanse startet med at 2. klasse sang ut mot mobbing. Vakkert og engasjert.

Deretter gikk det slag i slag. De voksne ved skolen, altså rektor og laerere, viste på en fortreffel­ig måte hvordan benken kommer godt med. Rollespill­et der de både brukte rockering og kastet ball falt i god jord.

– Det er veldig god miljø på skolen, sier rektor Anniken Flatlandsm­o. Hun var vaert øverste leder for laerere og elever i tre og et halvt år.

– Vi jobber veldig aktivt med å få et godt klasse- og skolemiljø. Det innebaerer også mange aktivitete­r i friminutte­ne. I tillegg til den vanlige håndballen og fot-

ROLLESPILL:

ballen, har vi aktivitete­r som skal passe for alle. Det er viktig at elevene er i aktivitet. Jo mer de har å gjøre, desto mindre tid til å plage andre, sier rektor Flatlandsm­o.

Det er slett ikke sikkert det blir med denne ene benken.

– Dersom det slår an, kan det vaere at vi skaffer flere, sier hun.

Brattås skole har 220 elever. Samtlige glir inn i det nye amfiet, som er en historie i seg selv.

Elevene har gjennom flere såkalte barnas bystyremøt­er greid å forhandle seg fram til penger til amfiet. Spareplane­n har vart over flere år. Sammen med solide bidrag fra DnB Sparebanks­tiftelsen, ble det plutselig nok penger.

– Uten den støtten ville vi aldri hatt råd til det.

Til sammen ble prislappen på 500.000 kroner, men da har man da også fått mye amfi for pengene. Per Arne Rennestrau­m

2.-klassingen­e sang ut mot mobbing og høstet velfortjen­t applaus fra medelever og laerere.

SANG UT:

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? De voksne lekte elever og gled greit inn i rollen. Elevene fulgte nøye med fra det splitter nye amfiet.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M De voksne lekte elever og gled greit inn i rollen. Elevene fulgte nøye med fra det splitter nye amfiet.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway