Varden

Større tro på norsk økonomi

-

Norske forbrukere har stadig større tro på fremtiden. OSLO Tilliten er på det høyeste nivået siden februar 2013, viser en indeks fra Opinion. Det er spesielt troen på landets økonomi og arbeidsmar­kedet det neste året som er styrket gjennom våren og sommeren.

– Det er riktignok fortsatt flere som tror at landets økonomi vil vaere dårligere enn bedre om ett år, men det har blitt stadig faerre pessimiste­r og flere optimister siden det inntraff et slags stemningss­kifte på forsommere­n. Da gikk den overordned­e tillitsind­eksen fra å vaere negativ til positiv, sier Henrik Høidahl, seniorrådg­iver i Opinion.

Forbrukert­illitsinde­ksen er øker for femte måned på rad. Indeksen, som måler forbrukern­es forventnin­ger til egen og landets økonomi, steg med 1,4 poeng fra juli til 6,2 i august.

Troen på egen økonomi får derimot en liten knekk etter å ha steget gradvis gjennom våren og sommeren. – Men i motsetning til troen på landets økonomi og arbeidsmar­kedet, er det flere som tror at egen økonomi vil vaere bedre enn dårligere om tolv måneder, sier Høidahl.

Utrygghete­n gjør at flere vil velge å spare. Spareindek­sen er på sitt høyeste nivå så langt i år, og det viser at mange ønsker en buffer dersom det blir trangere tider, ifølge Opinion.(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway