Varden

Kawaiicon fyller fem år

-

2015:

Denne helgen inntar hundrevis av utkledde ungdommer AElvespeil­et. PORSGRUNN Ungdomsarr­angementet Kawaiicon går av stabelen for femte gang denne helgen. Arrangør Sara Henriksen har tro på at godt over 300 personer fra hele landet vil delta på 5-årsjubilee­t.

– Jeg visste det var et miljø for det, men da vi startet opp hadde jeg ikke trodde at skulle holde det gående i fem år. Jeg er imponert over det vi har fått til, og glad for at folk velger å komme til lille Porsgrunn, sier hun stolt.

Lørdag åpner arrangemen­tet med sceneshow i regi av Sophie Riis fra Skien. Det er litt som teater, basert på japanske tegneserie­r og filmer, forklarer Henriksen. I løpet av helgen kan deltakerne boltre seg på et eget gamingrom, konkurrere om beste kostyme, og velge i flere foredrag med kjente cosplayere, hvorav «Calssara» har tatt turen helt fra Tyskland.

Hovedbasen blir på AElvespeil­et, men Henriksen opplyser at de trolig vil bli å se i bybildet også.

– Vi planlegger en PokemonGO-tur i Porsgrunn sentrum. Både for at deltakerne skal bli litt kjent med Porsgrunn, men også for at Porsgrunn skal få se litt av det vi driver med, sier hun. Vendy Berg Hegle

 ?? ARKVIFOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? Julie Sommer Pøyhønen, Marie Paulsen, Simen Huse og Vilde Sommer Pøyhønen deltok på Kawaiicon i fjor.
ARKVIFOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M Julie Sommer Pøyhønen, Marie Paulsen, Simen Huse og Vilde Sommer Pøyhønen deltok på Kawaiicon i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway