Varden

Musikk-quiz for alle

– Alle skal kunne svare på noe, det skal vaere gøy for alle. Det skal vaere underholdn­ing.

-

FÅR TAKK:

PORSGRUNN Det er Maria Grønevet og Christina Helland skjønt enige om. De skal begge vaere quiz-mastere når Rockeklubb­en i Porsgrunn nå skal huse musikk-quizen som Maria Grønevet tidligere drev på Nedre Jønholt Gård.

– Vi satser på å ta med oss den gode stemningen derfra, inn i kjellerlok­alene på Park, sier Maria Grønevet. Christina Helland er rockeklubb­ens representa­nt i det nye opplegget.

Vant over Milde og Falch

Maria Grønevet bodde perioden 2002 til 2004 i Oslo, og det var der hun oppdaget musikkquiz­en.

– En god venn tok meg med på O'Malley’s Bar. Der var quizen veldig vanskelig. Christer Falck og Tor Milde var med, men vi vant over laget deres en gang, smiler Maria. I 2004 vendte hun hjem igjen til Stathelle, nå er hun bosatt i Porsgrunn,

Nedre Jønholt gård

– Det var tre ting jeg satte som mål da jeg flytte tilbake: starte quiz, vaere med og vinne Storkonken på Gjemsø Grendehus og bli med i TAs musikk-stafett. I fjor vant vi den årlige Storkonken, det var mye takket vaere Kjell Tore Sandersen, forteller hun.

Maria startet musikk-quiz på Nedre Jønholt Gård i januar 2015, hvor hun kjørte quizen annenhver tirsdag i halvannet år.

Mye låtgjenkje­nning

– Nerdequiz er kjedelig og samme vinnerlag hver gang er kjedelig. Alle skal kunne svare på noe, det skal vaere gøy for alle. Det skal vaere underholdn­ing, sier de to.

– Quizene består mye av låtgjenkje­nning, som navn på artist og låt og kanskje noe mer. Vi kan også spørre om hva som er fellestrek­k på låter. Det er lite faktaspørs­mål, gjenkjenne­lsesspørsm­ålene setter folk veldig pris på. Nå er det jo så populaert med 60og 70-talls sound også på nye sanger, derfor bør det vaere en kjent stemme som synger, forteller Maria.

Og legger til at quizen ikke er styrt av deres egen musikksmak.

I rockeklubb­ens lokaler er det et godt anlegg å spille på, og prosjektor så man kan vise bilder og filmsnutte­r. Bilder bruker de mye. De har også gjeste-quizmaster­e og har oppdaget at de som sliper til virkelig leger sjelen sin i det. det synes de er gøy.

Det sosiale er viktig

– Vi legger inn pauser og brukler litt god tid, det skal vaere rom for å snakke sammen og dele musikkinte­ressen på den måten. Vi holder åpent en time etter quizen også, hvor det er rom for dette. Og man får alltid et lag å vaere med på, det ordner vi og det går greit, sier de.

Maria har blitt takket for quizinitia­tivet av folk som har flyttet tilbake og funnet en sosial samhørighe­t her.

– Det er 18 år grense hos rockeklubb­en. Men vi tar med oss tradisjone­n

 ?? FOTO: HELGE OTTESEN ?? Folk som har flyttet tilbake til området har takket Maria Grønevet (t.h) for quiz-initiative­t. Det har skapt sosial tilhørighe­t for mange. Christina Helland er også quiz-master.
FOTO: HELGE OTTESEN Folk som har flyttet tilbake til området har takket Maria Grønevet (t.h) for quiz-initiative­t. Det har skapt sosial tilhørighe­t for mange. Christina Helland er også quiz-master.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway