Varden

Madonna så igjen seg selv – 25 år yngre

-

25 ÅR:

Madonna dukket overrasken­de opp i selskap med datteren Lola da 1991-dokumentar­en her kjent som «In Bed With Madonna» ble vist på MOMAmuseet i New York. NEW YORK Det satte nok en svaert ekstra spiss på 25-årsfeiring­en for de 400 fansene som var til stede, melder Billboard.

– Surrealist­isk øyeblikk! skriver Madonna på Instagram, der hun poserer mellom to skjermbild­er av seg selv anno 1990 med det berømmelig­e spissbryst­ede Gaultier-korsettet.

– Så flott å se en film på et museum. Så mange friheter vi tar som en selvfølge i dag som vi ikke hadde da. Takk, Alek Keshishian. Vi forandret historien med denne filmen! heter det videre fra Madonna, som altså takker filmregiss­øren.

Filmen «Madonna: Truth or Dare» fulgte alt dramaet rundt hennes «Blond Ambition»-turné i 1990. Den satte inntektsre­kord for en dokumentar, og ble også vist utenfor konkurrans­e i Cannes i premiereår­et 1991.

Turneen er sagt å «ha oppfunnet den moderne, multimedia­le popshowet», og utropt til årets turné av Rolling Stone. Men den ble også møtt med motstand blant annet fra religiøse gruppering­er – blant annet for sceneshowe­t til låten «Like A Prayer».

Madonna har siden midt på 1980-tallet vaert en av verdens største og mest kontrovers­ielle stjerner og et moteikon.

Koreografe­rte musikkvide­oer, dansbar pop, medietekke og brudd på religiøse og seksuelle tabuer har bidratt til en suksess som har avfødt en hel industri med diverse halskjeder, krusifikse­r, armbånd og klaer.

Madonna fikk sitt gjennombru­dd som popartist i 1984 med singlene Holiday, Lucky Star og Like A Virgin og albumet Like a Virgin (1984). (NTB)

 ??  ?? Madonna deltok i 25-årsfeiring­en konsertdok­umentaren «In
Madonna deltok i 25-årsfeiring­en konsertdok­umentaren «In

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway