Varden

Vet ikke hvorfor Else (59) døde

Politiet har snakket med vitner som har sett at beboeren utøvde vold mot Else Margrete Brynemo (59) før hun ble funnet med dødelige skader.

- KRAGERØ Torbjørn Tungesvik torbjorn.tungesvik@varden.no

Vitner har forklart at de så beboeren slå Else Margrethe Brynemo, men politiet vet ikke omd et er derfor hun døde.

– Vi har skjellig grunn til å tro at 35-åringen har slått eller truffet henne med armen sin i overkroppe­n eller ansiktet. Vi har fått vitnebeskr­ivelsen på dette, men vi vet ikke om volden har sammenheng med at hun døde, sier politiadvo­kat Ingrid Øygarden.

Brynemo jobbet i omsorgsbol­igene i Kalstadvei­en, og gikk tur med den funksjonsh­emmede mannen. Ifølge VG gikk de til gatekjøkke­net Pizzeria Campino og kjøpte en hamburgert­allerken til 35-åringen.

– Like etterpå fikk han et anfall. Da pakket hun rolig sammen maten hans og gikk. Det så ut som hun hadde full kontroll, og dette har skjedd før også, sier gatekjøkke­neieren til avisa.

Siktet for vold, men ikke død

Etterpå kom 35-åringen tilbake til boligen alene. Ved 18.30-tiden ble Brynemo funnet alvorlig skadet på gangveien naer bensinstas­jonen på Kalstad. Før klokka 20 ble hun erklaert død.

– Vi har siktet 35-åringen for kroppskren­kelse, sier politiadvo­kat Øygarden.

Politiet sa søndag ettermidda­g til Varden at det ikke var noe som tydet på at Brynemo var blitt utsatt for vold. Dette går de bort fra nå, men Øygarden understrek­er at 35-åringen bare er siktet for kroppskren­kelse; ikke for dødsfølge.

Obduksjons­rapport

Etterforsk­ingen vil trolig vise om det var sammenheng mellom vold og dødsfall. Politiet regner med at det tar et par dager før de får foreløpig obduksjons­rapport.

35-åringen er fortsatt ikke avhørt av politiet. Før det kan skje skal han gjennom en primaerpsy­kiatrisk undersøkel­se.

Der håper vi på en konklusjon på fredag. Etter det vil vi vurdere om vi kan gjennomfør­e avhør med ham, sier Øygarden.

Politiet har gjennomfør­t en rundspørri­ng i naerområde­t der Else Brynemo ble skadet, men de ønsker fortsatt at eventuelle nye vitner tar kontakt og melder fra om hva de vet.

Bjørn Naerum er oppnevnt som forsvarer for 35-åringen.

– Min jobb er nå å holde meg orientert om saken og om hva slags person klienten min er, blant annet når det gjelder tilregneli­ghet, sier han.

Foreløpig har han ikke møtt klienten.

Varslet Arbeidstil­synet

Politiet og Kragerø kommune har sammen vurdert at 35-åringen blir best ivaretatt på institusjo­nen der han bor og Brynemo jobbet. Rådmann Inger Lysa sier at omsorgsbol­igene har fått tilbud om ekstra ressurser, men så vidt hun vet har de ikke økt bemanninge­n etter den tragiske hendelsen.

Politiet har også varslet Arbeidstil­synet om hendelsen, så de kan se på forholdene og sikkerhete­n for de ansatte ved boligene.

 ??  ??
 ?? FOTO: ASLAK THORSEN ?? ÅSTEDET: I går var det mange som hadde lagt blomster og lys på stedet der Else Margrethe Brynemo ble funnet med livstruend­e skader.
FOTO: ASLAK THORSEN ÅSTEDET: I går var det mange som hadde lagt blomster og lys på stedet der Else Margrethe Brynemo ble funnet med livstruend­e skader.
 ??  ?? VITNER: Politiadvo­kat Ingrid Øygarden forteller at politiet har vitner som så at 35-åringen traff Else Margrethe Brynemo med armen eller hånda.
VITNER: Politiadvo­kat Ingrid Øygarden forteller at politiet har vitner som så at 35-åringen traff Else Margrethe Brynemo med armen eller hånda.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway