Varden

Det går bra i alle bransjer

- SKIEN

Det er ikke bare varehandel­en som går bra. Også industrien og byggebrans­jen ansetter flere i år enn i fjor.

– Vi har en teori om at en av grunnene til at det går bra i Telemark, er butikkveks­ten. Vi har for eksempel langt flere dagligvare­butikker nå, flere enn de som har blitt borte, sier Magne Haglund i Nav Telemark om den synkende ledigheten, som nå er nede i tre prosent.

Det er 2.662 helt ledige i Telemark. I den største arbeidstak­ergruppen, bygg og anlegg, er 88 flere i jobb enn i august i fjor. Det er 49 flere i kontorjobb, 42 flere i barne- og ungdomsarb­eid, 39 flere i butikk, 31 helse og omsorg.

I årets åtte første måneder er det i snitt 129 flere i jobb enn i fjor. Bare to store grupper har hatt en økning i arbeidsled­ighet, ingeniører med 37 flere ledige og industriar­beidere med 26. Haglund påpeker at det har forsvunnet mange jobber i industrien samtidig som det har skjedd nyetableri­nger.

 ?? FOTO: T. Ø. MOEN ?? SER LYST UT: Naeringsli­v-lederne forteller til Nikolay Boye at de ser lyst på framtiden. Det gjør NHO-direktøren i Telemark også.
FOTO: T. Ø. MOEN SER LYST UT: Naeringsli­v-lederne forteller til Nikolay Boye at de ser lyst på framtiden. Det gjør NHO-direktøren i Telemark også.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway