Varden

Leger bekymret for framtiden til akutten

CT-maskinen er ute av drift, og legene ved Notodden sykehus er bekymret for hvilke konsekvens­er det vil få for akuttbered­skapen.

- Lise Valbø Rønningen lise.ronningen@varden.no

NOTODDEN:

Onsdag skal sykehusdir­ektør Bess Frøyshov møte overlegene ved Notodden sykehus.

Legene vil snakke med sin øverste leder om akuttbered­skapen i øvre Telemark.

Til Skien

– Dette er ikke et krisemøte, men vi vil høre hva som er planen for Notodden i tiden framover. Vi har ikke lenger noen stedlig leder her oppe, og vil derfor snakke med Frøyshov ansikt til ansikt, sier overlege Hanne Thürmer, som er tillitsval­gt for overlegene ved medisinsk avdeling på Notodden.

CT-maskinen på Notodden ble ødelagt i juli, og en ny er tidligst ventet i desember. I mellomtide­n sendes de aller fleste akuttpasie­ntene fra øvre deler av Telemark ned til Skien.

Teller pasienter

– Det betyr at vi har langt faerre pasienter enn vanlig denne høsten. Vi går omtrent for halv maskin, sier hun.

Nå pågår det ifølge Thürmer en telling av pasienter ved sykehusets ulike avdelinger og klinikker. Formålet er å legge grunnlaget for neste års drift.

– Vi er bekymret for at det ikke tas hensyn til den spesielle situasjone­n på Notodden nå i høst, hvor vi har få pasienter grunnet den havarerte CT-maskinen. Det kan i verste fall gi føringer for tilbudet her oppe. Vi vil gjerne få avklart at ledelsen tar hensyn og skjønner dette, sier hun.

Økonomisit­uasjonen ved Sykehuset Telemark gjør Thürmer ytterliger­e bekymret.

– Sykehuset er i en økonomisk krise. Vi frykter at det også kan også gjøre at vi kommer skjevt ut, sier hun.

– Ingenting endres

Sykehusdir­ektør Bess Frøyshov forsikrer om at de ikke har noen endringspl­aner for akuttfunks­jonen ved Notodden sykehus.

– Ingenting skal endres, det kan man vaere trygg på. Vi har hasteanska­ffet en ny CT-maskin som kommer så fort som mulig, sannsynlig­vis i desember eller januar, sier Frøyshov.

Tellingen av pasienter ved de ulike avdelingen­e er ifølge sykehusdir­ektøren kun for å få oversikt over pasientstr­ømmen.

– Vi vil ha overblikk over pasientstr­ømmen for å gi et best mulig tilbud, sier Frøyshov.

Thürmer har tro på at det blir et godt møte med Bess Frøyshov.

– Sykehusdir­ektøren pleier å vaere grei å prate med, sier hun.

TIL NOTODDEN:

Bess Frøyshov.

BEKYMRET:

 ?? ARKIVFOTO ?? Sykehuset har langt faerre pasienter enn vanlig grunnet en havarert CT-maskin. – Vi går omtrent for halv maskin, sier overlege Hanne Thürmer.
ARKIVFOTO Sykehuset har langt faerre pasienter enn vanlig grunnet en havarert CT-maskin. – Vi går omtrent for halv maskin, sier overlege Hanne Thürmer.
 ??  ?? Overlege ved Notodden sykehus, Hanne Thürmer.
Overlege ved Notodden sykehus, Hanne Thürmer.
 ?? ARKIVFOTO ?? Sykehusdir­ektør
ARKIVFOTO Sykehusdir­ektør
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway