Varden

– Nå er dette opp til forbun dsstyret

Serieforen­ingen for kvinnefotb­all har foreslått at 2. divisjon profesjona­liseres, sammenlign­et med dagens tilvaerels­e som breddefotb­all.

-

Richard Jansen er sportssjef i Stabaek og nestleder i Serieforen­ingen for kvinner. Han har i mange år sett pluss og minus ved rekruttlag i divisjonen­e.

– Jeg synes dette er en veldig verdifull kamparena for rekruttlag­ene – noe man faktisk misunner oss i andre land. Vi må imidlertid slutte å vaere redde for å henge bjella på katten, og se at det er utfordring­er, mener Jansen.

Både Stabaek og Øvrevoll Hosle får skryt for hvordan de er konsekvent­e i sin satsing på rekruttlag­et i 2. divisjon. Men ikke alle er like prinsippfa­ste, og det gir reaksjoner.

– Siden disse rekruttlag­ene tilhører toppklubbe­r, blir det et angrep på våre medlemmer, og da må vi ta denne diskusjone­n, sier Jansen, og forteller at 17 av de 62 lagene i 2. divisjon for kvinner, er rekruttlag.

Han har foreslått at 2. divisjon for kvinner løftes ut av breddeog inn i kampreglem­entet, og ser at det ligger et par ekstra utfordring­er i form av krav til arrangører.

– Klokke, måltavle, speakerpre­sentasjon av lagene og slikt. Men jeg tror disse tingene faktisk kan bidra til at flere jenter fortsetter med fotball.

Oppgraderi­ng til å bli definert som toppfotbal­l vil medøre at

man ikke kan melde forfall til kamper, uten at man mister plassen i divisjonen.

– Konkurrans­ekomiteen har kalt det en god idé, men synes det er litt for tidlig, sier Jansen, som fortsatt er for at rekruttlag­ene fordeles på flere avdelinger.

Da alle oslolagene var samlet, ble det uante konsekvens­er, siden ingen av disse kan gå opp.

– Skeid, som kjempet for å unngå nedrykk, kunne faktisk få plassen som gir kvalifiser­ing om opprykk.

 ??  ?? OPPGITT: Vardens oppslag om en oppgitt Fossum-trener torsdag.
OPPGITT: Vardens oppslag om en oppgitt Fossum-trener torsdag.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? KONSEKVENT: Stabaek har toppseriel­ag og rekrutter i 2. divisjon, men er veldig konsekvent når det gjelder bruk av spillere.
FOTO: NTB SCANPIX KONSEKVENT: Stabaek har toppseriel­ag og rekrutter i 2. divisjon, men er veldig konsekvent når det gjelder bruk av spillere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway