Varden

Mener skadeforfa­ll er «bare tull»

Telemarksk­lubbene ønsker å fjerne muligheten for ikke å møte til kamp. Én trener kaller det «bare tull» når det hevdes at man ikke har nok spillere.

- Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

I torsdagens Varden uttrykte Fossum-trener Øyvind Rønningen sin frustrasjo­n over at rekruttlag­ene til Røa og Grei unnlot å reise til bortekamp mot Lyngdal.

Sistnevnte er en av Fossums rivaler i bunnstride­n i 2. divisjon, kvinner – og fikk tre gratispoen­g i begge de nevnte oppgjørene, mens motstander­ne slapp unna med 5.000 kroner i bot.

Hadde 2. divisjon kvinner vaert ansett som toppfotbal­l, ville fravaeret medført at lagene ble strøket fra serien.

Også Skarphedin

Lørdag meldte Skarphedin forfall til bortekampe­n mot Gimletroll, med samme konsekvens­er.

Gimletroll er Snøggs rival i kampen om plassen som gir kvalifiser­ing om opprykk, og på Notodden ristes det på hoder.

– Overrasken­de og beklagelig, sier Snøggs assistentt­rener, Andreas Soltvedt, og sikter til Skarphedin­s avgjørelse om ikke å ta turen til Kristiansa­nd.

Soltvedt (som er journalist i Varden) var allerede før helgens episode veldig klar på hva man mener bør skje i 2. divisjon.

Heier på endring

– Vi heier helhjertet på regelendri­nger. Selv om denne divisjonen befinner seg i et skjaerings­punkt med tanke på hva slags spillere man rekruttere­r. Noen har ambisjoner, andre er med når det passer. Men uansett kan det ikke fortsette med en bingo som dette, mener Soltvedt.

Han mener rekruttlag i utgangspun­ktet hever det sportslige nivået i avdelingen, men at realiteten er altfor uforutsigb­ar.

Soltvedt forstår Fossums frustrasjo­n.

– Så lenge man holder seg innenfor gjeldende reglement, er det først og fremst moralen det står på. Endrer man reglene, er forutsetni­ngene mye klarere, sier Soltvedt.

– Selvsagt bare tull

– Klarer de ikke å stille til kamp, får de heller trekke laget, mener Pors-trener Ulf Riis.

I likhet med Fossum-kollega Øyvind Rønningen har han sett seg lei på at lag uteblir, og kjøper ikke teorien om at klubber med flere lag i divisjonss­ystemet, samt 16-årslag, ikke klarer å stille med 11 spillere.

– Det er selvsagt bare tull, og det irriterer meg at man kan spekulere i slikt.

Samtidig er Riis litt usikker på at 2. divisjon, kvinner skal defineres som toppfotbal­l.

– Jeg ser at man er interesser­t i å flytte dette opp ett nivå, hvilket også betyr et begrenset antall innbyttere, og andre krav. Akkurat det er jeg skeptisk til. Dette er ikke toppidrett – det er mer en hobby – og jeg tror det er smart å la flest mulig få vaere med.

– Desto mer flaut

Skarphedin-trener Øystein Sele forklarer hvorfor laget ikke stilte til kamp i Kristiansa­nd lørdag.

– Skader, sykdom og skoletur for hele 16-årslaget. Vi hadde rett og slett ikke nok spillere.

Når det er sagt, er han tilhenger av å stramme inn regelverke­t for å utebli til kamp.

– Vi er ikke veldig fornøyd med hvordan dette har blitt praktisert, og det gjør selvsagt det som skjedde lørdag desto mer flaut for vår del, vedgår Skarphedin-treneren.

Han er ikke skremt av en endring som stiller tøffere krav.

– Det vil gjøre noen ting litt mer komplisert, men uansett vil det vaere bedre enn i dag. Jeg tror jentene også vil oppfatte det som morsomt – at det blir litt mer proft på en måte.

Tar bort gleden

Lengst sørvest i avdelingen er Lyngdal lei av å mobilisere støtteappa­rat og spillere – hvorav noen bor på andre kanter – til kamper det ikke blir noe av. På grunn av plutselige skader. – Vi kan ikke si at noen snakker usant, men det har dessverre blitt slik at vi dagen før kamp, spesielt mot rekruttlag, bare venter på beskjed om at de sliter med å stille lag. Hele denne sesongen har blitt veldig spesiell – mye av gleden har blitt borte, sier Karl Reidar Pedersen.

Han har snakket med andre ledere, og tar initiativ til at klubbene som ikke er rekruttlag, møtes etter sesongen.

Stiller på møte

– Vi kan ta det på halvveien, på Brokelands­heia. Sammen kan vi få til en felles uttalelse til Norges Fotballfor­bund, med håp om at det blir lagt merke til, sier Pedersen.

– Vi stiller selvsagt, sier Soltvedt, og får garantert også selskap av han som først ytret sin misnøye med dagens opplegg.

– Dette ble diskutert allerede før sommeren, blant annet med Nanset, forteller Øyvind Rønningen.

 ??  ?? BINGO: Snøggs Therese Hamre Biseth får tøff behandling i møtet med Røas rekrutter
BINGO: Snøggs Therese Hamre Biseth får tøff behandling i møtet med Røas rekrutter

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway