Varden

Sulten Wenger vil ha en tittel

Arsène Wengers higen etter trofeer er større enn noen gang, tross franskmann­ens suksessrik­e karriere på trenerbenk­en. Manageren peker på tid og alder som nøkkelfakt­orer.

-

Trolig frister Premier Leaguetrof­eet aller mest for veteranen. Arsenal har ikke vunnet serien siden 2003/2004-sesongen. Wenger er klar på at vinnerinst­inktet og tittelsult­en fortsatt er på topp.

– Jeg er mer sulten nå, for jeg har ikke 20 år foran meg (som manager), poengterer 66 år gamle Wenger, som har vaert i Arsenal siden 1996.

– Jeg føler dessuten et ansvar. Du kan ikke vaere et sted i 20 år uten å bry deg. Jeg er mer bevisst på hva Arsenal handler om. Jeg føler et ansvar for å gjøre folk glade, samt et ansvar for å holde dem glade, legger franskmann­en til.

Storseier

Wenger kunne glede seg over strålende spill da Arsenal banket bynabo Chelsea 3-0 i serien lørdag.

Chelsea har hatt et godt tak på Arsenal i serien de siste årene, men lørdag stoppet Arsenal den vonde trenden. Wenger var glad for Arsenals første trepoenger mot sin blå nabo siden 2011.

– Før kampen måtte vi håndtere det faktum at vi ikke hadde slått Chelsea på årevis. Det var et mentalt hinder vi måtte komme oss over. Vi kunne ikke gjøre for mye ut av det, men vi kunne heller ikke ignorere det. Jeg ba spillerne fokusere på å spille fotball med kvalitet, og jeg ba dem ha troen. De gjorde som jeg ba om, sa Wenger.

– Må løse det

Chelsea-manager Antonio Conte var skuffet etter lørdagens tap, men italienere­n dveler ikke over tremålstap­et mot rivalen.

– Jeg må finne den riktige løsningen for dette laget i fortsettel­sen. Vi kan ikke fortsette å slippe inn minst to mål per kamp, sa Conte.

Han ble spurt om Chelseas tittelsjan­ser etter kampen.

– Tittelen? Vi må fokusere på å finne stabilitet, var alt den tidligere Juventus-manageren ville si.

Wenger fikk også spørsmål om vinnersjan­sene.

– Manchester City er et godt stykke foran for øyeblikket. Menhvisvie­rstabile,oghvisvi kan beholde kvaliteten i spillet vårt, så kan vi ha en sjanse, sa Arsenal-manageren.

Arsenal har 13 poeng etter seks serierunde­r, Chelsea har ti. City topper med 18. (NTB)

 ?? BEGGE FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX ?? STERKE: Mesut Õzil jubler etter det tredje målet mot Chelsea søndag. Da framsto Wengers menn sterke.
BEGGE FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX STERKE: Mesut Õzil jubler etter det tredje målet mot Chelsea søndag. Da framsto Wengers menn sterke.
 ??  ?? SULTEN: Wenger er enda mer sulten nå, forklarer han.
SULTEN: Wenger er enda mer sulten nå, forklarer han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway