Varden

Tre mål fra historisk

Cristiano Ronaldo kan ta en historisk målrekord. Portugiser­en mangler tre mål på å bli den første spilleren i mesterliga­en med 100 scoringer.

- DORTMUND

MÅLJEGER:

Real Madrid-spilleren har scoret 97 mål og blir historisk med et hat trick mot Borussia Dortmund tirsdag. Naermeste utfordrer er Barcelonas Lionel Messi med 89 fulltreffe­re.

Lørdag raste Portugiser­en over å bli byttet ut av Real-trener Zinédine Zidane i ligakampen mot Las Palmas. Landslagsk­apteinen ble spart de siste 20 minuttene av oppgjøret, noe han var tydelig misfornøyd med.

Ronaldo stormet av banen uten å engang se på treneren sin.

Til Tyskland

Zidane lar seg ikke påvirke av stjernens reaksjon.

– Noen ganger kommer jeg til å bytte ut Ronaldo, og det gjorde jeg i denne kampen. Det kommer ikke til å endre seg, sa Zidane etter oppgjøret mot Las Palmas.

– Vi skal spille kamp igjen allerede tirsdag, så jeg syntes det var på tide å ta ham av banen. Jeg vet godt at han ønsker å spille, men jeg må også tenke på at spillere trenger hvile, la den franske fotballege­nden til.

Tirsdag møter spanjolene Dortmund på bortebane, et stadion hvor Real Madrid har tapt de tre siste oppgjørene.

Kjempeform

Tyskerne er i kalasform i hjemlig liga og har scoret 20 mål på de siste fire kampene. Kun Bayern München ligger foran Dortmund på tabellen. Måltyven PierreEmer­ick Aubameyang lover at spillerne er fulle av selvtillit.

Kanskje Bayern

– For øyeblikket kan ingen stoppe oss. Kanskje bare Bayern. Men vi kan ikke vaere for selvtilfre­dse, og vi er nødt til å fortsette og jobbe hardt, sier angriperen.

Aubameyang scoret sitt sjette mål på sju kamper i siste hjemmekamp mot Freiburg (endte 3-1 til Dortmund). Trener Thomas Tuchel mener at en tøff hjemmekamp var akkurat det laget hans trengte før Real-utfordring­en.

– Etter flere målrike og enkle kamper kom den kampen på et perfekt tidspunkt, sier han.

Kampene tirsdag

Tirsdagens kamper i Champions League:

CSKA Moskva Tottenham, Monaco - Bayer Leverkusen.

Borussia Dortmund - Real Madrid, Sporting CP - Legia Warzawa. FC København - Club Brugge, Leicester - Porto. Dinamo Zagreb - Juventus, Sevilla Lyon. (NTB)

 ?? FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX ?? Cristiano Ronaldo har lenge vaert en av de største måljegerne i europeisk fotball. Med over snittet god uttelling kan portugiser­en i kveld bli den første med 100 scoringer i Champions League.
FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX Cristiano Ronaldo har lenge vaert en av de største måljegerne i europeisk fotball. Med over snittet god uttelling kan portugiser­en i kveld bli den første med 100 scoringer i Champions League.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway