Varden

Pors utklasset Runar i serieåpnin­gen

- PORSGRUNN

Pors var best i alt da laget spilte sesongens første hjemmekamp mot Runar i Porsgrunns­hallen.

Etter en noe famlende åpning kom laget for fullt utover i kampen og kunne til slutt gå til garderoben med komfortabl­e 23– 18 i protokolle­n. Lubov Odinokova var lagets nyttigste spiller med hele 11. scoringer.

Pors kom tregt i gang i denne kampen og lot Runar vaere med på notene fram til 2–2 etter åtte minutter. Mange feilpasnin­ger og personlige feil skjemte åpningen, men Pors tok seg kraftig sammen etter hvert og fram mot pause kjørte laget sakte, men sikkert fra til pauseledel­se 10–6.

Forsvarssp­illet fungerte rimelig bra før pause og Runars farlige skytter Hege Gulliksen ble effektivt stoppet. Mette Cecilie Anker og May Britt Bergland bandt forsvaret fint sammen og Runar slapp sjelden til i angrep i denne omgangen.

Pors hadde full kontroll på kampen i hele 2. omgang. De fortsatte å dra ifra og Runar hadde ingen ting å stille opp med i denne kampen.

Anne Lene Karlsbøck spilte meget bra hele kampen. Hun tok ansvar i angrepsspi­llet og torde å avslutte. Det ble fem rene spillemål på Anne Lene i går og hun hadde også flere fine forsøk utenom scoringene.

Lubov Odinokova var nok en gang mestscoren­de på hjemmelage­t med 11 scoringer. Hun er bombesikke­r på straffekas­t og mot slutten av kampen viste hun ved tre anledninge­r sin hurtighet og scoret på rush.

Hun er en klasse over de andre spillerne i denne divisjonen, men det kan virke som hun har litt igjen til toppformen. Når hun finner den, kan det bli virkelig morsomt å se Pors i aksjon.

Gledelig nok ser det ut til at Pors har en fin bredde i stallen. Rita Sønsterød slet benken i første omgang, men da hun kom inn slo hun til umiddelbar­t. Inger Anett Finrud viste også at hun har noe å tilføre laget. Ann Kristin Blikra er meget nyttig i forsvar.