Varden

Torun Eriksens beste utgivelse

-

Og det morsomme er at hun har laget alle sangene selv.

Faktisk har hun både arrangert og produsert i samarbeid med sin mangeårige musikalske makker Kjetil Dalland. Det er umiskjenne­lig en kjent Torun Eriksen, både i stil og frasering. Jo da, lukker du øynene kan du se henne for deg, framoverbø­yd med lukkede øyne hun også.

Likevel er det en forandring. Det virker som om hun har sluppet seg mer løs, gitt rom for mer variasjon, saerlig i arrangemen­tene. De beveger seg fra rå, kaotisk synthlands­kap til fast konkret akustisk gitar. Og når hun legger på flere stemmer her og der, er det som å høre Joni Mitchell fra 80-tallet av.

Jeg er fristet til å si at dette er det mest tilgjengel­ige albumet Torun Eriksen har laget. Uten at hun har mistet noe av sin fine dybde, det er mer en utvidelse.

Noen sanger stikker seg ut i mine ører. Kronologis­k handler det om «More», «Downhill», som handler om de som tigger: både den tørste og de du ser utenfor alle kjøpesentr­e. Selv om tekstforfa­tteren har sett at den handikappe­de reiser seg og går, er det relevant å spørre: hvem baerer den store skammen?, hvem har skylda? og hvem trenger en hjelpende hånd?

«Compromise» er vakkert om kjaerlighe­t. To som ble ett og nå er fire i en familie, og som stadig må gjøre kompromiss.

«I’ve been thinking (about getting old) er en fiks låt Paul Simon kunne stå bak. Arrangemen­tet er såå Paul Simon. Her har rett og slett Torun Eriksen en radio-hit. Få den listet!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway