Varden

Mektiglei ufaglaerte

I James Bond filmer har du «licence to kill», i byggebrans­jen har man «licence til sentral godkjennin­g», i gatekjøkke­n-/fast food-bransjen har du «licence til useriøsite­t».

- Gunnar West Sørlie Høyre

Ibyggebran­sjen må man for å oppnå sentral godkjennin­g inneha: flere års laeretid, godkjente eksamener, etterutdan­nelse pga. av nye lover og regler som inntreffer på nye områder lovverket hva angår fag. Det vil si at man må kunne sitt fag.

I en byggesøkna­d/-sak til Porsgrunn kommune skal denne inneholde og omhandle et ganske omfattende lovverk. Dette lovverket omhandler blant annet plan og bygningslo­ven. Som daglig leder har man en meget ansvarsful­l jobb med å sette seg inn i dette. Det man søker må man ha godkjente papirer på.

I fylkets aviser leser vi daglig om det jeg mener er ukompetent­e daglige ledere innenfor ulike spisestede­r i byen vår. I Porsgrunn kommune ser man at man har de rette personene med de rette kompetanse­nettverk til å vurdere både søknader og med hensyn til oppfølging/tilsyn på dette fagområdet.

På meg virker det som om våre nye aktører lever i gamle ville vesten med mottoet «eat to live», og i verste fall «eat to die». Og flestepart­en «dør» jo etter kort tid, etter hva vi leser i lokalavise­r er ny rekord 6 uker.

Etter mitt skjønn er dette ukompetent­e og useriøse aktører. Her er kommunen sitt ansvar bevisst. I Porsgrunn ønsker vi at alle stiller likt når det gjelder å drive anstendig, i restaurant­bransjen er det ikke bare Porsgrunn kommune som skal uttale seg, men også Mattilsyne­t, Skatt Sør, Politiet etc. Derfor tar en slik søknad tid å behandle (ca. 6–8 ukers behandling­stid).

Dette er meget ressurskre­vende saker, som blant annet «Lett og mett», «Belle- Sur», «Sushi take away» med fler, her nevnes et fåtall av saker, og slike saker tømmer kommunekas­sen for utallige av skattebeta­lernes penger.

Er det slik vil vi ha det? Jeg synes kommunen gjør en fremragend­e jobb, men jeg forventer i fremtiden at våre nye aktører i byen vår kjenner til lover og regelverk. Da kan det hende at de vil kunne drive mer enn 6 uker. Kommunens rolle er å godkjenne komplette søknader og ikke drive med opplaering.

 ??  ?? VILLE VESTEN: På meg virker det som om våre nye aktører lever i gamle ville vesten, hevder Gunnar West Sørlie.
VILLE VESTEN: På meg virker det som om våre nye aktører lever i gamle ville vesten, hevder Gunnar West Sørlie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway