Varden

Bilene må under bakken

- SKIEN Tore Svarverud tore,Svarverud™varden.no

PARK HER: All bilparkeri­ng ved nye Skien videregåen­de skole på Klosterøya må vaere under bakken, krever rådmannen i Skien.

Kravet stilles i en sak om rammetilla­telse og dispensasj­oner for skolebygge­t, som nå legges fram i et ekstraordi­naert møte i Hovedutval­g for teknisk sektor (HOTS).

I juni presentert­e Skanska en rekke endringer i sitt opprinneli­ge prosjekt, for å få kostnaden ned fra 740 til 618 millioner kroner. Ett av grepene var å erstatte parkerings­kjelleren med parkering oppå bakken.

– Det var i juni. Da hadde vi hatt veldig dårlig tid på oss. Siden har vi arbeidet videre med prosjektet. Vi er innforståt­t med at parkeringe­n må vaere under bakken, sier fylkesrådm­ann Evy-Anni Evensen.

Vil finne løsning

– Vi jobber i samarbeid med naboer, og i forståelse med Skien kommune, for å finne en løsning på dette. Det er ikke så dramatisk som det kan se ut til. Hvis det blir noen parkering utendørs, blir det i så fall bare høyst midlertidi­g.

I flere leserinnle­gg i Varden har det blitt tatt til orde for å bruke den gamle kjelleren til Union, som er blitt fylt opp med rivingsmat­erialer, til parkering.

– Det er ikke aktuelt. De som har skrevet det, mangler kunnskap om prosjektet, sier Evensen. Hun håper å få alle de nødvendige godkjennel­ser i møtet, som holdes kommende tirsdag.

Skiens rådmann gir en inn-

TROR PÅ LØSNING:

stilling i tre punkt: 1. All bilparkeri­ng skal vaere under bakken. 2. Området under skolens flerbruksh­all tillates ikke gjenfylt, men bygges slik at det nå eller senere blir mulig på bygge parkering her. Rådmannen skriver at det vil vaere plass til ca. 70 biler der, og dette er det mest nøyaktige som sies om hvor mye parkering det vil bli. 3. Middelalde­rparken (området nord for skolebygni­ngene) skal vaere en offentlig folkepark.

Alle kan ikke kjøre bil

– Jeg tror dette vil løse seg. Men det er viktig at vi ikke skaper en forventnin­g om at alle som skal jobbe på Klosterøya, kan kjøre bil dit. Det er det ikke plass til, og det er ikke bra for bymiljøet. Vi må få brua over Bryggevann­et, vi må få et godt kollektivt­ilbud, og vi må få en kultur for å bruke det samt å gå og sykle, sier Ådne Naper (SV), nestleder i Hovedutval­g for kompetanse.

 ??  ?? Denne gressbakke­n må bli park, ikke parkering, mener rådmannen i Skien.
Denne gressbakke­n må bli park, ikke parkering, mener rådmannen i Skien.
 ??  ?? Fylkesrådm­enn Evy-Anni Evensen.
Fylkesrådm­enn Evy-Anni Evensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway