Varden

Delt om god sirkel

Skien kommune vil få utredet «den gode sirkelen» rundt Bryggevann­et, og setter av 8,7 millioner i belønnings­midler til å planlegge den.

- SKIEN Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

SPLITTET:

Men først ble det en meget heftig debatt i Skien formannska­p tirsdag.

Det var Emilie Schäffer (H) som introduser­te begrepet «den gode sirkelen». I den inngår gang- og sykkelbrua mellom Jernbanebr­ygga og Klosterøya. Formannska­pet gikk til slutt, med støtte fra alle unntatt Frp og Bypartiet, inn for å bruke 8,7 millioner kroner fra posten Statlige belønnings­midler for bedre kollektivt­rafikk til å få utredet den nye brua, som det ennå ikke er gjort noe endelig vedtak om å bygge.

Frp og Bypartiet ville heller bruke pengene på tiltak for gang og sykkel på Gulset og Skien vest.

– Vi ønsker noe som kan gi glede til mange raskt, argumenter­te Tomas Bakken (By).

Lar seg presse

Jørn Inge Naess (Frp) mente posisjonen lar seg presse i denne saken.

– Det blir sagt at får man ikke brua på plass, så står hele Skien brygge i fare. Det er bare tull. Det er investert altfor mye i det prosjektet til at det vil stoppe opp. Vi nekter å la oss presse. Jeg er litt overraska over at det er de røde og grønne som løper eiendoms-

BRUA:

utviklerne­s aerend.

Aps gruppelede­r Rolf Erling Andersen mener det nå er på høy tid å få avklart om brua kan bygges, og Mona Nicolaysen (MDG) gleder seg til den. Men flere, blant dem Geir Arild Tønnessen (V) understrek­et at brua ikke må bli noe hinder for bruken av elva.

– Hvorfor ikke en førerløs ferje i stedet, foreslo Karianne Hansen (Frp).

Trafikkfar­er bekymrer

Formannska­pet behandlet også en naert beslektet sak, en årlig revisjon av handlingsp­rogrammett­il Bypakke Grenland. Selv om det ikke er en anledning til å bringe inn helt nye saker, ble to bekymringe­r brakt inn, og de vil følge saken videre. Den ene var de ulykkesuts­atte kryssene på Håvundveie­n, mens det andre var Skotfossve­ien.

Et Frp-forslag om å utrede ny trasé for en framtidig forbindels­e fra Skien til E18 til fase 2 i Bypakka fikk nå flertall, mot stemmene til SV og MDG. Trond Ballestad (Sp) argumenter­te for at det er viktig å sikre arealer til en slik vei, for å forhindre at den blir unødig lang.

Flertallet vil ha fakta på bordet om Mofletakry­ssene og en prioriteri­ng av Raset-krysset.

 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? Emilie Schäffer og Kathrine Evensen (H) og Tomas Bakken (By), Jørn Inge Naess (Frp) og Karianne Hansen (Frp) kom på hver sin side i diskusjone­n om bypakkemid­ler til å planlegge bro over Bryggevann­et.
FOTO: TORE SVARVERUD Emilie Schäffer og Kathrine Evensen (H) og Tomas Bakken (By), Jørn Inge Naess (Frp) og Karianne Hansen (Frp) kom på hver sin side i diskusjone­n om bypakkemid­ler til å planlegge bro over Bryggevann­et.
 ??  ?? Nede til høyre på denne illustrasj­onen er den ennå ikke vedtatte brua som uenigheten står om.
Nede til høyre på denne illustrasj­onen er den ennå ikke vedtatte brua som uenigheten står om.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway