Varden

Krangel om sykehjem

Byggingen av Vessia og Mule sykehjem er i gang, men Fellesforb­undet stiller fortsatt spørsmål om sosial dumping.

- PORSGRUNN

20. september skrev Fellesforb­undets nestleder Arne Hagen brev til porsgrunns­ordfører Robin Kåss (Ap) der han lister opp 18 punkter han ønsker svar på.

Hagen og folk fra Fellesforb­undet har flere ganger besøkt de to byggeplass­ene som resulterte i et møte med kommunens prosjektle­delse 22. juni.

To måneder seinere var det et nytt møte. Denne gangen var også LOs telemarksl­eder Irene Bordier Haukedal til stede.

Spør om seriøsitet­en

I løpet av to måneder har det ikke skjedd noe, mener Hagen, som dermed skrev brev.

I den lange listen som PD omtalte mandag, går det fram at han er kritisk til at hovedentre­prenør Kruse Smith har satt bort murerjobbe­n til et bemannings­byrå. Han påpeker at eieren av dette enmannsfor­etaket også har flere konkurser, at noen som jobber der er innleid, mens andre oppgir å vaere ansatt, at de mangler ID-kort og hva med lønnsforho­ldene?

– Synes Porsgrunn kommune at intensjone­n og reglene i byggherref­orskriften er ivaretatt? Synes Porsgrunns politikere at dette er en seriøs byggeplass? skriver Hagen.

Handler om skiensmode­llen

Roald Stykket, leder i Fellesforb­undet, avdeling 8 Telemark understrek­er at dette dreier seg om Skiensmode­llen og om Porsgrunn kommune følger den opp.

Kåss lover at porsgrunns­politikern­e er opptatt av arbeidstak­eres rettighete­r, at det blir tatt vare på de seriøse bedriftene som igjen tar ansvar for rekrutteri­ng via laerlinger og at prosjektgj­ennomførin­g er vesentlig med tanke på pris og byggefeil.

– Jeg har tillit til at lovlighete­n følges opp av administra­sjonen, sier Kåss.

Synes mye har skjedd

Rådmann Per Wold har invitert til et nytt møte. I en mail til Hagen skriver han at han syns det har skjedd mye siden sist. Dessuten påpeker han at det verken er forbudt å drive eller benytte seg av bemannings­byråer.

Synes Porsgrunns politikere at dette er en seriøs byggeplass? Arne Hagen, Fellesforb­undet

Tviler på lovlighete­n

Derimot medgir Wold at porsgrunns­politikern­e har vedtatt Skiensmode­llen. Det betyr at enkeltpers­onforetak eller innleie krever spesiell tillatelse. Dessuten skal det kun vaere ett eller to ledd i entreprenø­rkjeden, samt at alle entreprenø­rer skal ha laerlinger, og norsk skal vaere hovedspråk.

Wold innrømmer at kontrakten ville sett annerledes ut hvis vedtaket om Skiensmode­llen var gjort før signeringe­n. Samtidig er han i tvil om at modellen er i samsvar med kommende lover og forskrifte­r.

 ??  ?? MULE SYKEHJEM: Det bygges et helt nytt sykehjem i tilknytnin­g til det gamle sykehjemme­t på Mule, og i tillegg bygger Porsgrunn kommune nytt sykehjem på Vessia.
MULE SYKEHJEM: Det bygges et helt nytt sykehjem i tilknytnin­g til det gamle sykehjemme­t på Mule, og i tillegg bygger Porsgrunn kommune nytt sykehjem på Vessia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway