Varden

– Dette blir mitt livs største eventyr

Det sier Dag Runar Halvorsen etter at hesten han og kona Anne er med og eier, Tano Bork, skal delta i VM i USA. Begge skal over dammen for å vaere med på moroa.

- SKIEN Morten Skifjeld morten.skifjeld@varden.no

Tano Bork trenes av Christian Lindhardt i Hamburg, og skal represente­re fødelandet Danmark i VM som kjøres på Yonkers Raceway i New York.

Verken kona Anne eller Dag Runar Halvorsen selv har noen gang vaert i USA, så de var aldri i tvil om at de skulle ta turen for å se Tano Bork på Yonkers.

Overrasken­de

Det var ikke så mange travintere­sserte som trodde Tano Bork skulle ende blant de hestene som skal delta i VM.

– En USA-tur, ja det var overrasken­de, smiler Dag Runar Halvorsen.

– Det blir et minne for livet. Løpet går 15. oktober. Allerede 10. oktober reiser kona og jeg til USA, og vi blir der hele uken.

Det blir ikke bare trav under oppholdet i New York.

– Vi får bli med på mange spennende ting mens vi er i USA. Tirsdag blir det pressekonf­eranse med sportrekni­ngen i FN-bygningen. Videre skal vi vaere med på en båttur rundt Manhattan.

– En spennende opplevelse for meg som er veldig travintere­ssert er besøket i Goshen, hvor travets «Hall Of Fame» ligger.

– Dette er en opplevelse både kona og jeg ikke vil gå glipp av når vi nå får sjansen.

Stor opplevelse

Allerede da Tano Bork var et år kjøpte Halvorsen seg inn i ham.

– Andelslage­t jeg er med på eide Santana Bork, og da Tano Bork ble lagt ut for salg som åring slo vi til.

– Min største opplevelse med ham så langt er da han vant EM for 3-åringer på Bjerke i 2013. Han var også utrolig god nest sist da han vant med masse krefter igjen på ny banerekord i Hamburg. Christina og Christian Lindhardt har gjort og gjør en kjempejobb med hesten. De fortjener mye skryt og skal ha aeren for at han har blitt så god.

– Uansett tror jeg dette blir en enda større opplevelse. Dette er rett og slett et eventyr for oss. Spesielt siden vi aldri har vaert i USA tidligere.

Toppkusk

– Tano Bork får verdens mestvinnen­de kusk, John D. Campbell i sulkyen i VM løpet. Bare det er en opplevelse i seg selv.

– Får han ikke premie i løpet får vi som eiere likevel $37.500. Vinneren får hele $500.000.

 ??  ?? GLEDER SEG: Dag Runar Halvorsen tror USA-turen til VM-løpet i New York, hvor hans hest Tano Bork skal starte, blir en stor opplevelse for både kona og ham selv. Innfelt kusken John D. Campbell.
GLEDER SEG: Dag Runar Halvorsen tror USA-turen til VM-løpet i New York, hvor hans hest Tano Bork skal starte, blir en stor opplevelse for både kona og ham selv. Innfelt kusken John D. Campbell.
 ??  ?? UNDERDOG: Tano Bork blir nok ikke blant favoritten­e i årets VM-løp, men opp mot sitt beste kan han hente store penger med hjem.
UNDERDOG: Tano Bork blir nok ikke blant favoritten­e i årets VM-løp, men opp mot sitt beste kan han hente store penger med hjem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway