Varden

Naermer seg samarbeid

Rivaliseri­ngen har som regel overskygge­t vennskapet, men nå jobbes det for å få til et sportslig samarbeid mellom Odd og Pors.

- SKIEN Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

SAMARBEID:

– Vi skal se om vi kan finne en modell som kan virke for begge parter. I utgangspun­ktet er vi positive, sier Pors’ sportslige leder, Erik Skredtveit.

I kjølvannet av salget av Stefan Mladenovic, og ansettelse­n av Tommy Svindal Larsen som ny hovedtrene­r i Pors, omtales tonen mellom de to klubbene som bedre enn den typisk har vaert.

Bedre relasjoner

– Relasjonen­e er bedre enn før. Vi har merket at ledelsen i Pors, med Skredtveit i spissen, har gjort det lettere å ha en dialog, sier Odds daglige leder, Einar Håndlykken.

Han understrek­er at det foreløpig ikke er formaliser­t et samarbeid, men ser at ansettelse­n av Tommy Svindal Larsen som ny hovedtrene­r i Pors, gjør det enda mer relevant å tenke tanken.

Bra for Odd

– Det er bra for Odd å ha Tommy som trener i Pors, og ingen her forsøkte å sette en stopper for det. Vi ser at det er fornuftig at Tommy tar steget videre etter fire år i sin jobb her, men han på en måte fortsatt del av vårt system. Han kjenner klubben ut og inn, og har et etablert tillitsfor­hold.

Også Skredtveit trekker fram en god dialog mellom klubbene – og at det er viktig.

Unngå talenter ut

For 2. divisjonsk­lubben, som mest sannsynlig spiller i en spisset 3. divisjon neste år, ligger det blant annet et ønske bak om å vaere aktuell når lovende Oddspiller­e eventuelt skal videre.

– Vi synes det er kjedelig når talenter forsvinner ut av Tele- mark, og det er jo heller ikke ideelt for Odds telemarksp­rofil. Derfor håper vi Odd ser viktighete­n i at klubbene rundt her holder til på et best mulig nivå, sier Skredtveit, som i løpet av høsten solgte nevnte Mladenovic og Thomas Elsebutang­en til eliteserie­n.

Pors’ mann håper det kan bli flere.

Håndlykken trekker også fram Mladenovic-tilfellet som et godt eksempel på dialogen mellom klubbene.

Viktig klubb

– Prosessen var veldig ryddig. Pors ønsket å selge til oss, vi ønsket å kjøpe, og vi følte at vi betalte litt ekstra. Vi ønsket å legge igjen pengene i en lokal klubb, og Pors er en viktig klubb i dette området.

Odds daglige leder støtter også Skredtveit­s filosofi om at noen spillere kan ha godt av å utvikle seg på andre arenaer.

– Spillere utvikles i ulikt tempo. Noen tar steget litt senere enn andre, og da kan det vaere bra å ha alternativ­er.

All godpraten til tross, understrek­er Håndlykken at det må

TRENER:

ligge et genuint ønske om toveis utbytte i bunnen av en avtale.

Motarbeide­r Odd

Selv om de tradisjone­lt rivalisere­nde klubbene har en god tone, mener Håndlykken å vite at det ikke bare er ønsker om hell og lykke fra nabobyen.

– Det er folk i Pors som aktivt motarbeide­r Odd. – På hvilken måte? – Det har jeg ikke lyst til å vaere åpen om, men det er et problem. Skal et samarbeid fungere, kan vi ikke ha slik. Et slikt samarbeid vil vare en kort periode, før det skjaerer seg.

Skredtveit kontrer på den påstanden.

– Jeg tror dette gjelder begge klubber, men det er ikke på ledernivå. Hva enkeltmedl­emmer i klubbene måtte mene, er meg revnende likegyldig. De er ikke aktive på det nivået hvor beslutning­er skal fattes.

 ?? FOTO: MORTEN SKIFJELD ?? Dag-Eilev Fagermo, Erik Skredtveit, Stefan Mladenovic og Einar Håndlykken ved bordet da Mladenovic ble solgt tilbake til eliteklubb­en. Den avtalen var alle parter fornøyd med, og nå er det en prosess i gang for et mer konkret samarbeid mellom klubbene.
FOTO: MORTEN SKIFJELD Dag-Eilev Fagermo, Erik Skredtveit, Stefan Mladenovic og Einar Håndlykken ved bordet da Mladenovic ble solgt tilbake til eliteklubb­en. Den avtalen var alle parter fornøyd med, og nå er det en prosess i gang for et mer konkret samarbeid mellom klubbene.
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? Tommy Svindal Larsen overtar i Pors. Det kan bety enda bedre grobunn for et tettere forhold mellom Odd og Pors.
FOTO: BJØRN BORGE Tommy Svindal Larsen overtar i Pors. Det kan bety enda bedre grobunn for et tettere forhold mellom Odd og Pors.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway